|

CAS itirazı süreci hızlandırmak için

Galatasaray, Finansal Kontrol Organı Soruşturma Dairesi’nin talebi ile daha önce imzalanan UEFA anlaşmasının yeniden incelenmesini CAS’a taşıdı. Sarı-kırmızılı yöneticilerin, farklı bir karar beklemediği, ancak durumun bir an önce netleşmesini istedikleri için konuyu tahkime götürdükleri öğrenildi.

Umut Yılmaz
04:00 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 06:23 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Galatasaray UEFA anlaşmasının yeniden incelenmesini CAS’a taşıdı.
Galatasaray UEFA anlaşmasının yeniden incelenmesini CAS’a taşıdı.

UEFA’nın Galatasaray’la yaptığı 4 yıllık anlaşmayı yeniden gözden geçirmek istemesi sonrası harekete geçen Başkan Mustafa Cengiz ve kurmayları, konuyu Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşıdı. Yapılan itirazda; geçtiğimiz aylarda yapılan anlaşmaya göre hareket ettiklerinin altını çizen sarı-kırmızılıların, tüm yapılanmayı da bu çerçevede gerçekleştirdiklerini dosyada belirttiği öğrenildi. Ancak diğer taraftan UEFA Finansal Kontrol Organı Soruşturma Dairesi’nin daha önce yapılan anlaşmaya uyacağından emin olan Cengiz yönetiminin, CAS itirazını usulen gerçekleştirdiği kaydedildi. 4 yıllık anlaşmanın herhangi bir şekilde bozulmasına veya aleyhte değiştirilmesine ihtimal dahi vermeyen idarecilerin, UEFA Finansal Kontrol Organı Yargı Dairesi’nin aldığı karara itiraz ederek süreci hızlandırmak istedikleri belirtildi. Dosyanın bir an önce gündemden düşmesini ve aynı şekilde karara bağlanmasını isteyen yönetimin, bu nedenle CAS’a başvurdukları bildirildi. UEFA, Galatasaray’la yaptığı 4 yıllık anlaşmayı yeniden inceleme kararı almış ve UEFA Başkanı Aleksandar Ceferin, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’le görüşmüştü. Öte yandan Galatasaray Kulübü’nden yapılan açıklamada, çeşitli medya organlarında sarı-kırmızılı futbol takımının Avrupa kupalarından men edileceği veya ceza alacağı şeklinde kasıtlı olarak haber ve açıklamalar yapıldığı belirtilerek, yalan yanlış haber ve açıklamalar yapan ve yayanlar hakkında yasal işlem başlatıldığı aktarıldı.

EMLAK KONUT’A ZİYARET

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Gayrimenkul Anonim Şirketi Genel Müdürü Mehmet Akif Şener ile birlikte Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli’yi makamında ziyaret etti. Başkan Cengiz, Temmuz 2018’de Emlak Konut Genel Müdürlüğü görevine atanan Hakan Gedikli’ye hayırlı olsun dileklerini iletti. Sarı-kırmızılı kulübün Emlak Konut ile gerçekleştirdiği Riva ve Florya projeleri, ziyaretteki öncelikli konular arasında yer aldı. Ayrıca Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli’ye isminin yazıldığı 61 numaralı Galatasaray forması ve plaket hediye etti.


Cimbom’dan Sehiç’e kanca

Sezon başında Muslera’nın arkasına bir kaleci transferi yapmak için çok uğraşan ancak uygun kimseyi bulamayan Galatasaray, devre arasında Erzurumspor’dan İbrahim Sehiç’i kadrosuna katabilir. Erzurumspor’da şu an maaşlarının ödenmediği öğrenilen Boşnak kalecinin ipleri koparmaya hazır olduğu ve devre arasında ayrılmak istediği öğrenildi. Karabağ Ağdam’dan sezon başında bedelsiz bir şekilde Erzurum’a gelen Sehiç, bu sezon çıktığı 6 lig maçının 2’sinde kalesini gole kapatırken, toplamda filelerinde 5 gol gördü. Galatasaray’da şu an en çok kazanan oyunculardan birisi olan Fernando Muslera, Mustafa Cengiz ve yönetimini düşündürüyor. Yıllık 3 milyon 575 bin Euro garanti ücret kazanan Uruguaylı file bekçisi, 5 bin Euro da puan başı bonus alıyor. Bu sezon Süper Lig’de 18, Şampiyonlar Ligi’nde 3 puan toplayan Cimbom’da Muslera şimdiden 105 bin Euro’luk bonus hakkı kazandı.

#Galatasaray
#CAS
6 yıl önce