|

Cesare Prandelli resmen 'Aslan'

Galatasaray'da Cesare Prandelli dönemi resmen başladı... İtalyan teknik adam Türk Telekom Arena'da iki senelik sözleşmeye imza attı.

Yeni Şafak
00:00 - 8/07/2014 Salı
Güncelleme: 14:33 - 8/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Cesare Prandelli resmen 'Aslan'
Cesare Prandelli resmen 'Aslan'

Türk Telekom Arena'da yapılan imza törenine Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da katıldı. Başkan Aysal ve Galatasaray'ın yeni teknik patronu Cesare Prandelli imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında konuşan Başkan Ünal Aysal, 'Bugünkü anlaşmamızın temelinde, 4. yıldızın, 1 şampiyonluk daha kazanmanın ötesinde geniş bir vizyon ve çok daha geniş bir hedef mevcuttur. Bizi bugün bir araya getiren bu hedefler, bu vizyon ve bu büyük projedir. Bu vesileyle hocamıza, yeni teknik ekibe başarılar diliyor, hoş geldin diyorum" ifadelerini kullandı.

'Başarıya aç olan Galatasaray'dır'

Aysal, başarıya aç olanın sadece Prandelli olmadığını dile getirerek, "Başarıya aç olan sadece hocamız değil. Esas aç olan Galatasaray Kulübü'dür. Yabancı kuralında Mancini'nin sorunu, Türkiye değildi. Türkiye'de hepimiz aynı şartlarda mücadele ediyoruz. Yabancı kuralına Galatasaray'ın itiraz etmesinin sebebi, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ve başarılı olmak isteyen bir takımı engellemesiydi. Bu itirazımız devam ediyor. Bu itirazımız hem hukuki hem idari devam ediyor. Avrupa'da yarışan her kulübümüz daha başarılı olacaktır" diye konuştu.

Prandelli: Hedefe ulaşacak bir Galatasaray kuracağız

Galatasaray'ın yeni teknik patronu Cesare Prandelli, Galatasaray ve Başkan Ünal Aysal'a teşekkür ederek, "Kendisiyle bir sinerji yakaladık. Ünal Aysal insanın gözünün içine bakan ve çok karizmatik bir bey. Başkanla konuşmayı seviyorum, çok hoşuma gidiyor. Kulübün tarihçesi çok büyük. Burada önemli olan, başkanın dediği gibi önümüzdeki gelecek, önümüzdeki proje. Bahsettiğim proje öyle bir proje ki, sadece güzel futbol oynayan değil, hedefe ulaşacak bir Galatasaray kurmak istiyoruz. Tesisler gayet iyi durumda, orada işini çok iyi bilen insanlar var. Bir takım kurma fikri için taraftarı, yönetici, teknik ekibi, oyuncusuyla aynı yere odaklanması gerek. Takım liderinin de bu takım haline gelmesi lazım. Çok kuvvetli sporcularımız var ama önemli olan ilk günden bu oyuncuları bir araya getirerek kuvvetli bir takım oyunu oynamak. Başkanla konuşurken, gözümün içine baktı ve dedi ki; 'Ben 4. yıldızı istiyorum.' Bu cümlenin böyle söylenmesi dahi adanmışlığın, isteği göstermenin önemli bir şeklidir" diye konuştu.

'Kurallarla ilgili sıkıntı olmaz'

Basın mensuplarının Türkiye'deki yabancı kuralı ile ilgili sorusu üzerine Prandelli, "Roberto Mancini'den Galatasaray ile ilgili duyduğum ilk şey, İstanbul'un ne kadar güzel bir şehir olduğu ve aşık olduğu, Galatasaray'ın da ne kadar başarılı ve kapasiteli çalışanlarının olduğunu belirtti. Kurallarla ilgili bir sıkıntımız olmaz. Bir kural varsa ona uyulur" cevabını verdi.

'Mancini sekizinci aldığı takımı ikinci yaptı'

Prandelli, halefi Mancini ve hedefleri ile ilgili sorulan bir soru üzerine ise, "Takımla sezon başından çalışmaya başlamak olursak, oyuncuları geliştirmek için daha fazla şans ve zaman yakalarsın. Roberto, İstanbul'a geldiği zaman vakti kısaydı. 8. aldığı takımı, 2. yaptı. Asıl bizim hedefimiz düşüncemiz, önümüzdeki dönemde kazanacak bir takım oluşturmaktır" şeklinde cevap verdi.

Oyun sistemi ile ilgili bilgi veren İtalyan teknik adam, "4 kişilik savunma ve 3 kişilik orta saha düşünüyorum. İleri hat değişebilir. Bununla ilgili analizlerimizi yapıyoruz. Biz bu konuda karar verdiğimizde sonucu sahada göreceksiniz" diye konuştu.

Amaç Devler Ligi'nde başarı

Sarı-kırmızılıların yeni teknik direktörü, Galatasaray'da yeni bir zihniyet oluşturmak gerektiğini vurgulayarak, "Biz dördüncü yıldızı ve Şampiyonlar Ligi'nde başarıyı istiyoruz. Bu nedenle hemen çalışmalı ve vizyonu oturtmalıyız" şeklinde konuştu.

3 günde yaptıkları analizlerle fikirlerinin netleştiğini ifade eden Prandelli, "25 ile 27 oyuncu arasında götürmeyi planlıyoruz. Uzun vadede bizim başarımıza katkı sağlayacak oyuncuları alacağız" diye konuştu.

'Fenerbahçe maçını düşünüyorum'

'Şampiyonlar Ligi'nde başarıya aç bir hoca Galatasaray'a ne derece faydalı olabilir' sorusuna ise Prandelli, "Öncelikli olarak Şampiyonlar Ligi'ne değil, Fenerbahçe ile oynayacağımız Süper Kupa maçına bakıyorum" şeklinde cevap verdi.

Ne kadar kazanacak?

Prandelli'ye her sezon için 2 milyon 295 bin euro garanti ücret ödenecek. İtalyan teknik adamın, 2014-2015 sezonunda Süper Lig şampiyonluğu kazanılması ve aynı sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynanması durumunda, bir sonraki sezon yıllık ücretine 350 bin euro zam alacağı, lig şampiyonlukları halinde 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarının her biri için de 1 milyon dolar prime hak kazanacağı vurgulandı.


10 yıl önce