|

Cimbom Nilmar'ın peşine düştü

G.Saraylı yöneticiler yıldız futbolcunun kulübü ile yaptıkları ilk görüşmeden olumlu sonuç aldı. Corinthians forması altında 55 maçta 31 gol atan Nilmar'ın da G.Saray'a gelmeye sıcak baktığı kaydedildi.

00:00 - 24/07/2007 Salı
Güncelleme: 01:41 - 24/07/2007 Salı
Yeni Şafak
Cimbom Nilmar'ın peşine düştü
Cimbom Nilmar'ın peşine düştü

Futbol Federasyonu'nun yabancı kontenjanını 6 artı 1 olarak belirlemesinden sonra arayışa giren sarı-kırmızılılar son olarak rotayı Brezilya Ligi takımlarından Corinthians'ta oynayan Nilmar Honorato da Silva'ya çevirdi. Real Madrid'te oynayan Baptista'dan, 4 milyon euro istemesi üzerine vazgeçen sarı-kırmızılılar, alternatif olarak belirledikleri Nilmar için nabız yoklamaya başladı. G.Saraylı yöneticiler yıldız futbolcunun kulübü Corinthians'la yaptıkları ilk görüşmeden olumlu sonuç alınca kendisi ile temasa geçtiler. Lincoln'ün de G.Saray'a transfer olduğunu öğrenen Nilmar'ın, gelen teklife sıcak baktığını söyledi.


HABER BEKLİYOR

Nilmar'a G.Saray'la birlikte bir kaç Avrupa kulübünden teklif geldiği bu nedenle düşünmek için zaman istediği öğrenildi. G.Saraylı yöneticiler, Brezilyalı oyuncuya kararını bildirmesi için üç gün süre tanıdı. 2004-2005 sezonunda Lyon'a transfer olan Nilmar burada Fred, Wiltord, Frau ve Carew gibi yıldız isimler arasında kendisine forma şansı bulamadı ve 6.8 milyon paunda doğduyu ülkenin takımı olan Corinthians'a döndü. 1984 doğumlu ve Nilmar, 2005, 2006 ve 2007 yıllarında Brezilya Ligi'nin en iyi on birine seçildi. Gol makinesi olarak tabir edilen yıldız futbolcu, 2005 yılında giydiği Corinthias forması altında çıktığı 55 maçta rakip fileleri 31 kez sarstı.


Brezilya'da altın karmaya abone oldu

Lyon'da umduğunu bulamayınca ülkesinin takımı Corinthians'a dönen Nilmar, Brezilya'da son üç yıl en iyi on birine seçildi. 55 maçta 31 gol atma başarısı gösteren yıldız futbolcu yeniden Avrupa takımlarının transfer listesinin ilk sıralarında yer almayı başardı.


17 yıl önce