|

Cüneyt Çakır: Böcekler gibi...

2014 Dünya Kupası'nda düdük çalacak hakem Cüneyt Çakır bugün basın mensuplarının karşısına çıktı. Bir ara gözyaşlarına hakim olamayan Çakır ilginç bir benzetme yaptı.

YENİSAFAK.COM.TR/SPOR
00:00 - 20/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:28 - 20/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Cüneyt Çakır: Böcekler gibi...
Cüneyt Çakır: Böcekler gibi...

The Grand Tarabya Otel'de düzenlenen törene TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Onursal Başkanı, UEFA 1. Başkan Vekili ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, TFF Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, FIFA dünya kupaları tarihinde şu ana kadar düdük çalan ilk ve tek Türk hakem olan Doğan Babacan, finallerde görev alacak Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun katıldı.

Türk futbolunun bir gururunu daha beraber yaşadıklarını belirten Yıldırım Demirören, "Cüneyt hoca ve ekibi ile ilgili o kadar çok eleştiri oldu ki, hem kendine olan güveniyle hem de bizlerin güveniyle Dünya Kupası'na çağrılan belirli hocalardan biri oldu" dedi.

'Bu aşka o kadar bağlıyım ki...'

Toplantıda duygulu anlar yaşayan Cüneyt Çakır ise "Bir hayalim vardı. Bu sözü hepiniz çok iyi hatırlarsınız Martin Luther King'in sözünü. Ben de hakemliğe adım attığımdan beri bu hayal için çalıştım. Son bir yılın 156 gününü evden dışarıda geçirdik. 240 antrenman yaptık. 56 maç yönettik çok çalıştık Artık Türk hakemliğinin ayağa kalkma zamanıdır. Önümüzdeki süreçte daha fazla çalışıp, elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.

"Futbol benim için büyük bir tutku, hakemlik benim için büyük bir aşk ve bu aşka o kadar bağlıyım ki, yarın onu kaybedecek gibi seviyorum" diyen başarılı hakem "Hepinizin desteğine ve güvenine ihtiyacımız var" dedi.

Çakır ayrıca "Böceklere büyük bir ilgim var. Onların ayakta kalma mücadelesine hayranlık duydum. Böcekler gibi hayatta kalma mücadelesi veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Yardımcı hakem Bahattin Duran, "Bu işe emek verdik, işimizden, ailemizden zaman ayırıp bu işe emek verdik. Cüneyt Hoca ile eşimden oğlumdan fazla görüşme zamanım oldu" derken Tarık Ongun da "Çocukluk aşkım futbol ve futbolun en büyük organizasyonunda görev yapmak çok gurur verici" diye konuştu.


11 yıl önce