|

Denemeye devam: 2 yıl içinde 3 teknik adam değiştirdiler

İki yıl içerisinde futbol A takımında 3 teknik adam değişikliği yaşayan Fenerbahçe, altyapıda da benzer bir şekilde 3. kez teknik direktör değiştirdi.

Haber Merkezi
04:00 - 11/06/2020 Perşembe
Güncelleme: 08:59 - 11/06/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, 2 yıllık başkanlığı sürecinde futbol A takımında 3 kez teknik direktör değişirken, aynı durum altyapıda da 3 teknik adam değişikliği olarak gerçekleşti.

Göreve geldiğinde teknik direktör Aykut Kocaman ile yollarını ayıran başkan Ali Koç, Phillip Cocu ile sezona başlamıştı. Hollandalı çalıştırıcının görevinden ayrılmasının ardından yardımcı antrenör Erwin Koeman ile yola devam edilmiş, ardından ise Ersun Yanal, teknik direktör olarak göreve getirilmişti. Yanal ile yolların ayrılması sonrası 3.5 ay geçmesine rağmen teknik direktör halen belirlenmedi.

Yeni teknik adam, Ali Koç yönetimindeki 4. çalıştırıcı olacak. Diğer yandan son olarak teknik direktörlük için ismi geçen Sergiy Rebrov’un F.Bahçe’nin teklifini reddettiği öğrenildi.

Altyapıda da değişikliğe giden başkan Ali Koç, Müjdat Yetkiner ile yollarını ayırdı. Ardından İspanyol teknik adam David Badia’yı takımın başına getirdi. Bir yıl geçmeden Badia ile yollarını ayıran sarı-lacivertli yönetim, bu kez Serdar Dayat’ı altyapı koordinatörü olarak görevlendirdi.

Fenerbahçe, altyapı koordinatörü olarak en son 2 yıl önce Konyaspor’da görev yapan Tahir Karakaya ile anlaşmaya vardı. Altyapı yönetiminde sık yaşanan bu değişikliklerin altyapı oyuncularının eğitiminde olumsuz bir etki edeceği düşünülüyor.



#Ali Koç
#Fenerbahçe
#PFDK
#Teknik direktör
4 yıl önce