|

Denizlili pehlivanlar Kırkpınar'a hazırlanıyor

Denizli Honazlı pehlivanlar, Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Bölgenin tanınmış pehlivanlarından Raşit Aysel yönetiminde çalışan sporcular destek bekliyor.

Efkan Bucak
00:00 - 22/05/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:34 - 22/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Denizlili pehlivanlar Kırkpınar'a hazırlanıyor
Denizlili pehlivanlar Kırkpınar'a hazırlanıyor

Er meydanlarının tanınmış ve tecrübeli isimlerinden olan ve büyük orta kategorisinde mücadele eden Raşit Aysel, 20 sporcuyla hazırlıklarını sürdürdüklerini belirterek, 'Ata sporumuz yağlı güreş 652 yıldır Tarihi Kırkpınar çayırında düzenleniyor. Ata sporu, peygamber sporu olan yağlı güreşimizin Denizli gibi bu spora son derece müsait bir coğrafyada kulübü olmaması şahsen beni çok üzüyor. Denizli'de acilen bir kulüp kurulmalı diye düşünüyorum' dedi.

'Tek destek Devecioğlu'ndan'

Şu anda Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu'nun destekleriyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Aysel, 'Honaz Belediyesi'nin bize vermiş olduğu imkanlarla devam etmeye çalışıyoruz. Tek destekçimiz Sayın belediye başkanımız Turgut Devecioğlu. Kendisi sağ olsun sahamızı yaptırdı ancak bunlar yeterli değil. Soyunma yeri ve yıkanmak için sıcak su tertibatımız bile yok. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Osman Zolan, ata sporunu icra eden gençlere el uzatmalı. Başka belediyelerin kışlık kapalı yağlı güreş salonları bile var. Biz birçok şeyden yoksunuz. İlk etapta servis aracına, yıkanma ve soyunma yerlerine ihtiyacımız var' diye konuştu.

'Biraz destek olursa...'

Her hafta Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yağlı güreş müsabakalarına katılıp Denizli'nin adını duyurduklarının altını çizen tecrübeli sporcu, 'Bu müsabakalara öğrencilerimizi götürecek aracımız dahi yok. Yine de zorluklara rağmen biz davamızdan, peygamber sporu güreşe hizmetten vazgeçmeyiz. Biraz destek görürsek ben Denizli olarak Kırkpınar başpehlivanı çıkaracağımıza inanıyorum. Geçmişte Denizli'den Hasan Şahin ve Hüseyin Çokal gibi başpehlivanlar çıktı. Ekibimde de böyle yetenekler var yeter ki destek görelim. Ayrıca tüm hevesli gençlere de kapımız açık, yağlı güreş kurslarımız ücretsiz' ifadelerini kullandı.

İmkansızlıklara rağmen gelen başarı

Tüm bu olumsuzluklara karşın Honazlı pehlivanlar er meydanlarında önemli başarılara imza atıyorlar. Örneğin, Kırkpınar'dan daha eski bir turnuva olan Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'nde geçen yıl Raşit Aysel büyük ortada üçüncü olurken öğrencilerinden Halil Dağcan ayak boyunda şampiyonluğu elde etti.

Hem pehlivan hem dövüşçü

Çok yönlü bir sporcu olan Raşit Aysel aynı zamanda MMA (Karışık Dövüş Sanatları) Denizli İl Temsilcisi. Aysel, MMA Federasyonu Başkanı Ali Arık'ın Ankara'da düzenlediği turnuvada öğrencileriyle birlikte şampiyonluk yaşadığını söyledi.

Honaz Belediyesi pehlivanları şu isimlerden oluşuyor
:

1. Raşit Aysel (Sporcu+Antrenör) 2. Serdar Akça 3. Halilcan Dağcan 4. Yücel Dağcan 5. İsmail Uğur 6. Murat Şahan 7. Kamran İsmail 8. İbrahim Aladinov 9. Kamran Vezir 10. Rüstem Vezir 11. Emre Ekin 12. Murtaza Türkçan Devecioğlu 13. Kürşat Devecioğlu 15. Ali Kalaycı 16. Yasin Yasıt 17. Polat İsmail (Antrenör+Sporcu) 18. İbrahim Paşa 19. Fırat Şahan 20. Burak Şahan

Honazlı pehlivanlar Soma'ya destek için idman sonrası poz verdiler.


10 yıl önce