|

Efes lideri uzaktan vurdu

Son periyoda kadar karşılaşmayı geride götüren lacivert-beyazlılar, grubun yenilgisiz lideri Yunanistan'ın Olympiakos takımını son çeyrekteki üçlükleriyle yıktı. 20 sayı kaydeden Nicolas, galibiyette büyük rol oynadı.

Engin Albayrak
00:00 - 23/11/2006 Perşembe
Güncelleme: 02:24 - 23/11/2006 Perşembe
Yeni Şafak
Efes lideri uzaktan vurdu
Efes lideri uzaktan vurdu

Avrupa Erkekler Basketbol Ligi A Grubu'nda Efes, 5. maçında grubun yenilgisiz lideri Yunanistan'ın Olympiakos takımını son çeyrekte buldugu müthiş 3 sayılık basketlerle 95-77 yendi. Zizic'in skorer oyunuyla üstünlüğü ele geçiren Olympiakos, ilk periyodu 25-18 önde tamamladı. İkinci periyotta Efes, antrenör Oktay Mahmuti'nin özellikle Nicolas başta olmak üzere oyunculara fırça atması sonucu iyi savunma yaparken, Ermal, Kerem Gönlüm ve son bölümde de Nicolas'ın sayılarıyla farkı azaltmaya çalışsa da rakibi karşısında devreyi 48-37 yenik kapadı.

İkinci yarıya da iyi savunma yaparak başlayan Efes, 3 sayılık basketlerle sayılar bularak farkı eriten lacivert-beyazlıalr son bolüme 4 sayı farkla geride girdi. 56-60

Lacivert-beyazlılar, 32. dakikada Jenkins'in 3 sayılık basketiyle ilk kez öne geçti ve bu dakikadan sonra adeta uzaktan Olympiakos potasını dövdü. Jenkins, Ermal, Nicolas, Cüneyt ve Haislip'in 3 sayılık atışlarıyla farkı giderek açan lacivert-beyazlılar maçtan 95-77 galip ayrılarak Yunan ekibine ilk yenilgisini tattırmış oldu.



BAYANLAR AVRUPA LİGİ

Ekaterinburg-F.Bahçe: 61-49



17 yıl önce