|

Eljif Elmas'tan dikkat çeken istatistik

Makedonya Milli Takımı'nın formasını giyen Fenerbahçe'nin genç yıldızı Eljif Elmas, Lihtenştayn ile oynanan Uluslar Ligi maçında yaptığı paslarla dikkat çekti.

Yeni Şafak
11:40 - 14/10/2018 Pazar
Güncelleme: 12:18 - 14/10/2018 Pazar
Diğer
Bu sezon Fenerbahçe formasıyla 8 lig maçına çıkan Eljif Elmas, 1 gol kaydetti.
Bu sezon Fenerbahçe formasıyla 8 lig maçına çıkan Eljif Elmas, 1 gol kaydetti.

Makedonya, UEFA Uluslar Ligi D Ligi 4. Grup 3. maçında Lihtenştayn ile karşılaştı. İlk iki maçında Cebelitarık ve Ermenistan'ı 2-0 yenen Makedonya, Lihtenştayn'ı da 4-1'le geçti. Makedonya'da maça damgasını vuran isim ise 90 dakika boyunca sahada kalan Fenerbahçeli Eljif Elmas oldu.

Yüzde 91 başarı oranı yakaladı

Sabah'ta yer alan habere göre sahaya 4-4-2 dizilişi ile çıkan Makedonya'nın orta sahadaki merkez ikilisinden biri olan Eljif istatistikleriyle de dikkat çekti. Orta saha merkezinin daha çok sol bölümünü kullanan 19 yaşındaki genç yıldız, yaptığı 108 pasta yüzde 91 başarı oranı yakaladı. Eljif'in 3 pası da takım arkadaşlarını gol pozisyonuna soktu.

  • Eljif ayrıca yüzde 14,7 ile takımının pas ağının merkezi oldu. Eljif, sol kanatta Alioski ve Hasani'yi paslarıyla beslerken, bu kanattan gelişen atakları da başlatan isim oldu. Stoper ikilisinden Zajkov ile yüksek bir pas bağlantısı kuran Eljif, partneri Enis Bardhi'yle de uyum içerisindeydi. İkili oyunu yöneten isimler oldular.
#Eljif Elmas
#Fenerbahçe
6 yıl önce