|

Fatih Terim'in tek hedefi o

Devre arası transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek isteyen Galatasaray'da hedef Ajax'ın yıldızı Siem De Jong.

Ömer Ejder / Yenisafak.com.tr / Spor
00:00 - 3/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:47 - 2/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Fatih Terim'in tek hedefi o
Fatih Terim'in tek hedefi o

Devre arası transfer döneminde adı birçok oyuncu ile anılan Galatasaray, transferde nokta atışı yapmak istiyor.

Hollanda basınında çıkan haberlere göre; transfer döneminde Hernanez, Zarate, Alvarez gibi isimlerle adı anılan sarı kırmızılarda gözler Fatih Terim'in kadrosunda görmeyi çok istediği Ajax'ın 23 yaşındaki kaptanı Siem De Jong'a çevrildi.

Teknik Direktörlüğünü eski Galatasaray'lı Frank De Boer'in yaptığı Ajax'ta 2 sezondur kaptanlık görevini üstlenen De Jong, genç yaşına rağmen tam bir lider. 10 numara ve forvet mevkilerinde başarı ile forma giyebilen Hollandalı yıldız, takımının saha içindeki lideri konumunda.

Terim'in sistemine çok uygun bir oyuncu

Geçtiğimiz sezon yıl Hollanda'da şampiyonluk ipini göğüsleyen Ajax'ın kaptanlığını yapan ve takımının en kilit oyuncusu konumunda bulunan 23 yaşındaki yıldız, Terim'in sistemine çok uygun bir oyuncu. İki ayağını da etkili kullanan 1.85 boyundaki yıldız, yüksek pas kabiliyeti, topu öne taşımadaki becerisi ve hava hakimiyeti ile komple bir futbolcu.

Bonservisi 15 milyon Avro

Hollanda'nın son dönem yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri olarak gösterilen yıldız oyuncusu De Jong'a Avrupa'nın Tottenham, Everton gibi birçok dev kulubünün talip olduğunu belirten Teknik Direktör De Boer, 23 yaşındaki kaptanları için 15 milyon Avro'luk bir bonservis bedeli talep etmesi bekleniyor.

Hollandalı yıldız oyuncu Hollanda ekibi Ajax ile bu sezon 27 maça çıktı ve 11 gol kaydetti.

11 yıl önce