|

F.Bahçe'nin yeni transferi: O varsa düşünmek olmaz!

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Ülker, anlaşmaya vardığı Litvanyalı Linas Kleiza, Sırp Nemanja Bjelica ve Hırvat Luko Zoric ile resmi sözleşme imzaladı.

Aa
00:00 - 29/07/2013 Pazartesi
Güncelleme: 20:07 - 29/07/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
F.Bahçe'nin yeni transferi: O varsa düşünmek olmaz
F.Bahçe'nin yeni transferi: O varsa düşünmek olmaz

Ülker Sports Arena'da sarı-lacivertli taraftarların önünde düzenlenen ve Fenerbahçe Kulübü Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Hakkı Yılmaz'ın da katıldığı imza töreninde, Bjelica ile Zoric üçer, Kleiza da iki yıllık sözleşmeye imza attı.

Hasan Hakkı Yılmaz, başantrenörleri Zeljko Obradovic'in stratejisi ve Fenerbahçe Ülker'in vizyonu dahilinde çok önemli üç oyuncuyu takımlarına kattıklarını belirtti.

Yılmaz, yeni sezondan çok umutlu olduklarını dile getirerek, "Açıkça söylemek gerekirse çok mutluyum, çok gururluyum. Aynı zamanda çok da umutluyum. Çünkü önemli ve kariyerli üç oyuncudan bahsediyoruz. Üçü de çok kıymetli oyuncular. Fenerbahçe Ülker camiasına katıldıkları için çok mutluyum. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak böyle bir takım kurulduğu için gurur duyuyorum. Bir yönetici olarak olarak da tabii ki çok büyük beklentilerimiz var. Önümüzdeki sezondan çok çok umutluyuz" diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker'deki yeni yapılanma için Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Yıldız Holding yönetiminin ellerinden geleni yaptığını vurgulan Hasan Hakkı Yılmaz, şunları kaydetti:

"Büyük çabalar göstererek bu arkadaşları takımımıza kazandırdıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra sezonu büyük bir heyecanla bekleyeceğiz. Umarım iyi sonuçlar alırız. Bu güzel salonda, bu sezon çok güzel bir basketbol seyredeceğimize eminim. Onun için hepinizi muhakkak maçlarımıza bekliyoruz. Aramıza yeni katılan arkadaşlara 'hoş geldin' diyorum ve Fenerbahçe Ülker forması altında kendilerine büyük başarılar diliyorum."

- Kleiza: "Başarının olduğu yerde olmak istedim"

Litvanyalı oyuncu Linas Kleiza, büyük hedefleri olan bir kulübe geldiğini anlatarak, "Başarının olduğu yerde olmak istedim ve burayı seçtim. Bunun olacağına inanıyorum. Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası'nda şampiyon, Avrupa Ligi'nde de başarılı olabilecek bir takımız. Çok büyük bir taraftar kitlesi var. İstanbul çok büyük bir şehir, kulüp de tarihi olduğu için böyle bir seçim yaptım" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Ülker'e gelirken NBA'de oynayan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun fikrini alıp almadığıyle ilgili bir soru üzerine Kleiza, "Hidayet arkadaşım ama çok hızlı bir karar vermek zorundaydım. 10 dakika içinde bu kararı verdim. O yüzden kimseden fikir alma şansım olmadı" dedi.

- Bjelica: "Obradovic'ten teklif gelince düşünmeden kabul ettim"

Sırp oyuncu Nemanja Bjelica, Fenerbahçe Ülker'e gelerek hayatının en önemli kararlarından birini aldığı kaydederek, "Bu büyük camianın ve taraftarın sahip olduğu kulübün bir parçası olduğum için çok mutluyum. Obradovic gibi bir hocadan teklif gelince kabul etmemek için deli olmanız gerekiyor. Caja Laboral'da sezon bittiğinde NBA'ye gitmeyi düşünüyordum ama Obradovic'ten teklif gelince hiç düşünmeden kabul ettim" diye konuştu.

- Zoric: "Bütün kupaları almak için savaşacağız"

Hırvat oyuncu Luka Zoric ise Avrupa Ligi'nde bir çok takımdan teklif almasına rağmen başında Zeljko Obradovic olduğu için Fenerbahce Ülker'i tercih ettiğini belirterek, "Obradovic'in olduğu yerde olmak istedim. Yeni bir takım olduğumuz için biraz zamana ihtiyacımız var ama bütün kupaları almak için savaşacağız" şeklinde görüş belirtti.

Toplantıda Klezia, Bjelica ve Zoric Fenerbahçe Ülker forması giyerek basın mensuplarına görüntü verdi. Oyuncular, tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulunan taraftarlara imza dağıttı.


11 yıl önce