|

Fenerbahçeli taraftarlardan isyan: Yeter artık

Fenerbahçeli taraftarlar, geçtiğimiz sezon küme düşme tehlikesi yaşanmasına rağmen destek verdikleri Ali Koç’a isyan etmeye başladı. Kulüpte işler her geçen gün daha kötüye giderken, sarı-lacivertli taraftarlardan "Al vizyonunu da git bu kulüpten. Yazıklar olsun" sesleri yükselmeye başladı.

Haber Merkezi
08:50 - 17/03/2020 Salı
Güncelleme: 09:00 - 17/03/2020 Salı
Yeni Şafak
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, alınan kötü sonuçlar sonrası tartışılır duruma geldi.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, alınan kötü sonuçlar sonrası tartışılır duruma geldi.

Fenerbahçe, Konyaspor yenilgisiyle kötü gidişini sürdürürken, bu zamana kadar Ali Koç’a destek veren taraftarlar da başkana cephe aldı. Taraftarlar geçtiğimiz sezon küme düşme tehlikesi yaşandığı dönemde bile yeniden yapılanma süreci nedeniyle Ali Koç’a desteğini esirgememişti. 20 yıl sonra Kadıköy’de Galatasaray karşısında alınan yenilgi taraftarı çılgına çevirmişti. Fenerbahçeli taraftarlar, Başkan Ali Koç’u sosyal medyadan istifaya davet etti. “Ali Koç istifa” hashtagi Twitter’da trend topic oldu. 3 Haziran 2018’de yapılan seçimler öncesinde iddialı sözler sarf eden başkan için “Ali Koç gelecek, güneş doğacak” denildi, ancak 1.5 senede güneş battı. Başkan Koç, “100 kişilik futbolcu havuzumuz var” dedi, ancak 1.5 senede bu havuzdan futbolcu transfer edilemedi.


Teknik direktör yok
Ali Koç, “Yüzünüzü öne eğdirmeyeceğim” dedi, Fenerbahçe taraftarının 2 senedir yüzü yerden kalkmadı. Ali Koç döneminde Fenerbahçe, Kadıköy’de 20 sene sonra Galatasaray’a kaybetti, erkek basketbolda 9 sene sonra Ataşehir’de G. Saray’a yenildi. Kulübün borcu azalmak bir yana sportif başarısızlık nedeniyle daha da arttı. Geçen sezonu 6. bitiren, bu sezon da 7. sırada yer alan sarı-lacivertli takımda marka değeri de hızla düşüyor. Futbol takımı iki haftadır teknik direktörsüz olarak maçlara çıkıyor. Koç, başarısızlıklara rağmen hatalarını görmeyip sürekli eski yönetimi, hakemleri suçlayan açıklamalar yapıyor. “Gurur duyacağınız Fenerbahçe” diyen Koç, rakiplerinin 1 puan aldığında üzüldüğü bir Fenerbahçe’ye dönüştürdü.


Taraftarlardan tepki
Başkan Ali Koç’tan desteğini çeken taraftarlar, Fenerbahçe’nin ortaya koyduğu performanstan memnun değil. Taraftarların mesajlarında; “Bu kabus bizleri gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir duruma sürüklemektedir. Geçmişte herkesin hatırında kalıcı bir yer etmiş olan Fenerbahçe’nin bu durumunu kabul etmiyor ve özümüze dönmek için somut adımlar atılmasını bekliyoruz. Al vizyonunu da git bu kulüpten. Yazıklar olsun. Son 2 yılda kimseye destek olmadığımız kadar sana destek olduk, senin bize layık gördüğün Fenerbahçe bu. Yeter artık. Siz onun vizyonunu daha anlayamamışsınız, daha küme düşürecek büyük vizyon başkan. Hayal ettiği Fenerbahçe buymuş galiba. Her branşta rezalet sonuçlar. Bravo Başkan. Her sene daha da kötüsünü yaşattığın için!” gibi ifadeler yer aldı.


#Fenerbahçe
#Ali Koç
4 yıl önce