|

Feyyaz Uçar: VAR'ı kullananları tartışalım

Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar yaptığı açıklamada, "Son Galatasaray maçındaki penaltı pozisyonunda futboldan gelen biri, Konyalı oyuncunun penaltı aradığını, faulü onun yaptığını anlar" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
16:34 - 26/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:37 - 26/11/2018 Pazartesi
AA
Feyyaz Uçar, futbolculuk döneminde Beşiktaş'ın efsane isimlerindendi.
Feyyaz Uçar, futbolculuk döneminde Beşiktaş'ın efsane isimlerindendi.

TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktörü Feyyaz Uçar, "VAR, zaman içerisinde çok daha iyi bir hale gelecek. VAR'ı tartışmayalım, VAR'ı kullananları tartışalım" dedi.

VAR'ın Türkiye'de yeni uygulanmaya başladığını anımsatan Uçar, şunları kaydetti:

  • VAR, zaman içerisinde çok daha iyi bir hale gelecek. VAR'ı tartışmayalım, VAR'ı kullananları tartışalım. Hakemlerin biraz futboldan gelmiş olması lazım. Son Galatasaray maçındaki penaltı pozisyonunda futboldan gelen biri, Konyalı oyuncunun penaltı aradığını, faulü onun yaptığını anlar. Ancak ne yazık ki son zamanlarda Merkez Hakem Kurulunda (MHK) uzun boylu, yakışıklı çocukları hakem yapmak gibi bir eğilim var. Sanki bunları böyle podyuma çıkaracaklar.

Eskiden futbol oynayan ya da futbolu bırakan oyuncuların hakemliğe teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Uçar, "Adalet istiyorsak futbolu bilenlere, sahanın içerisindekilere bırakalım. Biz seyrederken penaltı olmadığını biliyoruz ve anlıyoruz. Rica ediyorum MHK'ye artık bizleri biraz hakem olarak değerlendirsinler" diye konuştu.


#Feyyaz Uçar
#Galatasaray
5 yıl önce