|

Fırtına tutunamadı: 3-3

Osmanlıspor karşısında iki kez 2 farklı öne geçmesine rağmen skor avantajını koruyamayan Trabzonspor, sahadan beraberlikle ayrılarak Avrupa kupalarına katılma yolunda yara aldı. Bordo-mavililerin gollerini Novak, Yusuf ve Rodallega atarken, Başkent ekibinin golleri ise Musa (2) ve Cikalleshi’den geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2018 Salı
Güncelleme: 04:11 - 17/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Karadeniz ekibi, Avrupa kupalarına katılma şansını zora sok
Karadeniz ekibi, Avrupa kupalarına katılma şansını zora sok

Trabzonspor, Süper Lig’in 29. haftasının kapanış maçında deplasmanda konuk olduğu Osmanlıspor ile 3-3 berabere kaldı. Bordo-mavililer, Novak, Yusuf ve Rodallega ile skor üretirken, Ankara ekibinin sayılarını Musa (2) ve Cikalleshi kaydetti. Bu sonucun ardından Karadeniz ekibi, Avrupa kupalarına katılma şansını zora sokarken, Osmanlıspor ise ligde kalma adına altın değerinde 1 puan kazandı.

Karşılaşmaya etkili başlayan Trabzonspor 13. dakikada golü buldu. Kucka’nın sağdan ortasında Novak’ın altıpasın solundan yaptığı kafa vuruşunu Karcemarskas kurtardı. Pozisyonu iyi takip eden Novak, topu boş kaleye göndererdi: 0-1. 15’te orta sahanın ortasından Kucka’nın savunmanın arkasına attığı pasa hareketlenerek Yusuf Yazıcı, sağ ayağıyla yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-2. 41’de Regattin’in soldan kullandığı korner sonrası ceza sahası içinde topa iyi yükselen Ceyhun’un kafa vuruşu direkten döndü. 51’de Regattin’in pasıyla topla buluşan Musa’nın yaklaşık 30 metreden çektiği sert şut Onur’un uzanamayacağı köşeden ağlarla buluştu: 1-2. 56’da bordo-mavililer farkı yeniden ikiye çıkardı. Yusuf’un sağdan kullandığı kornerde Hubocan’ın kafa vuruşunu kaleci çıkardı. Seken topa yükselen Rodallega rövaşata ile ağlara gönderdi: 1-3. 73. dakikada Vrsajevic’ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Cikalleshi’nin rakibinden sıyrılıp çektiği şut ağlarla buluştu: 2-3. 83’te Pinto’nun sağ kanattan yaptığı ortada Musa’nın kafa vuruşu direğin dibinden ağlara gitti: 3-3.

Çalımbay sakatlıklardan şikayetçi

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Osmanlıspor maçı sonmrası yaptığı açıklamada sakatlıklardan yakındı. Maça iyi başladıklarını ve goller bulduklarını belirten Çalımbay, “Her şey gayet iyiydi. Hata yaptığımız şeyleri de devre arasında arkadaşlarımıza söyledik. Sonra tam oyuna çıkarken Abdülkadir rahatsızlanınca çıkarmak zorunda kaldık. Zaten kısıtlı bir kadromuz vardı. Özellikle de kanatlarda. Pereira’ya orada şans verdik. Gayet iyi gidiyorduk, 3. golümüzü de bulduk. İkinci yarının ortalarında sakatlanan Kucka hastanede müşahede altına alındı. Onu da çıkarttık. Daha sonra Onur gol pozisyonundan önce sakatlık yaşadı. O top rahatlıkla çıkarabileceği bir toptu. O da maalesef oyunu sakat şekilde bitirmek zorunda kaldı. Allah’tan o saatten sonra kaleyi fazla tutan şut olmadı. Çok güzel net pozisyonlarımız vardı. Ama yememiz gereken kolay goller de yedik. Çok ilginç bir maç oldu. Bizim adımıza şanssızlık oldu. Skora çok üzüldük. Skor böyle olmaması gerekiyordu. Normal bir kadroyla gelseydik ya da aksilikler başımıza gelmesiydi buradan istediğimiz bir şekilde belki de çok farklı bir şekilde ayrılacaktık. Futbol içinde olan ilginç şeyler başımıza geldi” dedi.


Abdülkadir’in tansiyonu düştü

Trabzonspor dün Osmanlıspor ile 3-3 berabere kalırken, 3 futbolcusunun da sakatlığıyla sarsıldı. İlk yarı sonunda tansiyonu düşen Abdülkadir, tedbir amaçlı oyundan alınırken, yerini Pereira’ya bıraktı. 73. dakikada kafasına darbe alan Kucka oyundan çıkarken, tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldı. Kaleci Onur ise 3. golü yediği sırada sakatlandı ve 3 oyuncu değişikliği hakkı kullanıldığı için son 6 dakikayı sakat sakat oynamak zorunda kaldı. Maçın bitiş düdüğüyle kendini yere bırakan Onur sedye ile taşındı ve koltuk değnekleriyle stattan ayrıldı.


Novak siftah yaptı

Karşılaşmanın 13. dakikasında Kucka’nın ortasında arka direkteki Filip Novak topu kafayla filelere gönderere Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Devre arasında bordo-mavili kulübe gelen Çek defans oyuncusu, Trabzonspor forması ile ilk golünü de atmış oldu. Novak maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Gol atmak her oyuncu için mutluluk verici bir durum. Öne geçtiğimiz maçta beraberlikle ayrılmamız bizi üzdü. İlk golde yapabileceğimiz bir şey yoktu. Ama diğer goller bizim hatamız. Bu golleri öğrenip artık böyle goller yemememiz gerekiyor” dedi.

Taraftardan takıma moral

Ev sahibi Osmanlıspor taraftarları maça ilgi göstermezken, tribünlerde büyük boşluklar dikkati çekti. Kale arkasında kendilerine ayrılan tribünde yer alan Trabzonsporlu futbolsever ise takımlarını destekledi. Maç öncesi futbolcuları tribünlere çağırarak moral veren bordo-mavili taraftarlarkarşılaşma boyunca takımrını destekledi.


TRABZONSPOR’DAN ANKARA ÇIKARMASI

Osmanlıspor maçı için Ankara’ya giden Trabzonspor yönetimi, çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Bordo-mavili yönetim ilk olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette, Bakan Çavuşoğlu, geçen hafta yapılan olağanüstü genel kurulda yönetime seçilen Trabzonspor heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Göreve geldiğiniz son kongrede önemli bir sorumluluğu üstlendiniz. Ülkemizin en güzide kulüplerinden Trabzonspor’un yönetimine talip oldunuz ve delegeler sizleri seçti. Canı gönülden başarılar diliyorum. Eminim vereceğiniz hizmetlerle yine Trabzonspor’umuz sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da ve ötesinde ses getiren bir kulüp haline gelecektir. Buna canı gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.


DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Çevresinde ve ailesinde de önemli sayıda Trabzonsporlu olduğunu aktaran Çavuşoğlu, “Trabzon’umuzun yetiştirdiği çok değerli futbolcular, Türkiye’deki pek çok kulüpte değişik liglerde oynuyorlar. 61 numaralı formayı hemen her takımda görüyoruz. Elbette takviyeler de olabilir ama kendi değerlerimize sahip çıkmamız faydalıdır. Bundan sonraki çalışmalarınızda sizlerin her zaman yanınızda olacağımı özellikle vurgulamak isterim. İnşallah Trabzonspor’umuz da her zaman hak ettiği yerde olur ve olacaktır” dedi. Yönetim daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ı ve Anıtkabir’i de ziyaret etti.

#Trabzonspor
#Osmanlıspor
6 yıl önce