|

Geri dönüşlerin Aslan'ı

Ligde geçen hafta ezeli rakibi Beşiktaş'a 3 puan bırakan Galatasaray, konuk ettiği Akhisar'dan 3 puanı kaptı. Konuk ekip, ilk yarıda kaleleri şaşıran Maicon ve Olcan Adın'la öne geçerken, sarı-kırmızılılar ikinci devrede Fernando, Gomis, Belhanda ve Feghouli ile galibiyete uzandı. Puanını 32 yapan Aslan, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2017 Pazar
Güncelleme: 09:10 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Galatasaray, ligin 15. haftasında evinde ağırladığı Teleset Mobilya Akhisarspor'u 2-0 geriye düşmesine rağmen 4-2 yendi.
Galatasaray, ligin 15. haftasında evinde ağırladığı Teleset Mobilya Akhisarspor'u 2-0 geriye düşmesine rağmen 4-2 yendi.

Geçtiğimiz hafta ezeli rakiplerinden Beşiktaş'a 3-0 yenilerek taraftarını üzen Galatasaray, ligin 15. haftasında evinde ağırladığı Teleset Mobilya Akhisarspor'u 2-0 geriye düşmesine rağmen 4-2 yendi. İlk yarıya Maicon (K.K) ve Olcan'ın attığı gollerle geride giren sarı-kırmızılılar, bambaşka bir futbolla çıktığı ikinci yarıda Fernando, Gomis, Belhanda ve Feghouli'nin golleriyle geri dönmesini bildi ve maç fazlasıyla yeniden liderliğe yükseldi. Son 7 haftadır kazanamayan Manisa ekibi, 43. dakikada Miguel Lopez'in kırmızı kart görmesiyle mücadeleyi 10 kişi tamamladı. Sarı-kırmızılılarda ise Gomis 68'de takımını 10 kişi bıraktı. Sarı-kırmızılılar, ilk tehlikeli atağı geliştiren taraf oldu. 16'da Akhisarspor öne geçti. Sağ kanattan Olcan'ın ara pasında topla buluşan Lopes'in ceza sahasına çevirdiği topta Maicon'un ters dokunuşu ağlaragitti: 0-1. 45'te Manisa ekibi Olcan'ın akıl dolu golüyle farkı ikiye çıkardı. Savunmadan atılan uzun topu rakibi Fernando'ya rağmen kontrol eden Olcan'ın, kaleci Muslera'yı önde görüp yaklaşık 25 metreden yaptığı aşırtma vuruş ağlarla buluştu: 0-2. İki sıfır geriye düşmesine rağmen ikinci yarıya müthiş bir tempoyla başlayan Galatasaray, 2 dakikada 2 gol buldu. 49'da Fernando'nun golüyle farkı bire indirdi, 51'de Gomis'le eşitliği sağladı. 70'te Belhanda'nın golüyle öne geçen Cimbom, 90+4. dakikada Feghouli'nin golüyle skoru ilan etti: 4-2.


Türk Telekom'da Terim maskeleri

G.Saray ile Akhisar arasında oynanan maçtan önce bazı sarı-kırmızılı taraftarlar Fatih Terim fotoğrafı ve maskeleriyle tribündeki yerlerini aldı. Taraftarlar, Akhisarspor maçında yenilen gollerin ardından teknik direktör Igor Tudor'u istifaya çağırıp, Fatih Terim için tezahürat yaptı. Ardından, "İmparator Fatih Terim" tezahüratı yapan taraftarlar, Hırvat teknik adamla yolların ayrılıp, takımın başına Fatih Terim'in getirilmesini istedi. Taraftarlar, daha sonra Dursun Özbek yönetimini de istifaya davet etti.


Yürekten inanıyorum bu maçı çevireceksiniz

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, 4-2 kazandıkları Akhisarspor maçını değerlendirdi. “Ortada hiçbir şey yokken 2-0 geriye düştük" diyen Hırvat teknik adam, "Çok kolay değildi maçı çevirmek. Fakat devre arasında oyuncularıma 'Yürekten inanıyorum, bu maçı döndüreceğiz' dedim. Onlara bu inancı verdim. Bu maçı döndüreceğimizi biliyordum. Takımı tebrik ediyorum. Önemli bir karakter gösterdiler" dedi. Tudor, "Maicon'u çıkardım ve süratli Garry'yi (Rodrigues) oyuna koydum. Ofansif olarak gücümüz artsın diye bu değişikliği yaptım. Fernando zaten her yerde oynayabilen, çok üst seviyede mükemmel bir oyuncu. Hepsiyle gurur duyuyorum. Rakiplerimiz ikinci yarıda bizim sahamıza gelecekler ama, şu an için bunu düşünmek anlamsız" ifadelerini kullandı. Bu arada taraftarlar maç öncesi Tudor'u ıslıklarla protesto etti.


Feghouli golünü attı Kudüs yazısını öptü

Maçın uzatma bölümünde Galatasaray'ı 4-2 öne geçiren Sofiane Feghouli, gol sevincini, tribünde asılı olan pankarttaki Kudüs yazısını öperek kutladı. Daha sonra Feghouli, Belhanda ve Yasin, birlikte secdeye giderek, gol kutlamasını anlamlı bir şekilde tamamladı.

  • BEN BİR 10 NUMARAYIM
  • Akhisarspor maçında Galatasaray'ın 3. golüne imza atan Belhanda galibiyeti değerlendirdi. "Biz maça iyi başlamıştık ama bir hatadan dolayı gol yedik" diyen Belhanda, "Sonrasında da gol bulmak için acele ettik, ardından rakibin ikinci golü geldi. İkinci yarıya iyi motive şekilde çıktık. Sonra da sonuç geldi. Benim buradaki asıl hedefim gol atmak değil takımı iyi oynatmak. Ben bir 10 numarayım ve topları takıma iyi bir şekilde dağıtmaya çalışıyorum. Takım kazanıyorsa benim için büyük gururdur" dedi.

#Galatasaray
#Akhisar
#Süper lig
6 yıl önce