|

Dünyanın gözü İzmir'de olacak

İzmir, 3-4-5 Nisan tarihleri arasında Türk sporunun geleceği adına en önemli etkinliklerinden birine ev sahipliği yapacak. Altınordu'nun projelendirdiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği ve 21 ülkeden 48 takımın mücadele edeceği U12 İzmir Cup için geri sayım başladı.

Yeni Şafak
15:22 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:24 - 26/03/2015 Perşembe
IHA

Altınordu'nun projelendirdiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği turnuvaya katılacak 48 takımın ve grupların belli olmasının ardından, turnuvanın basın lansmanı da tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın ev sahipliğindeki toplantıda Türk sporunun önemli isimleri bir araya geldi.



Okay Karacan'ın sunuculuğunu yaptığı toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “U12 İzmir Cup'ı hep birlikte İzmir'in bir markası yapmak istiyoruz” dedi.


Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise Türk futbolundaki tüketime dayalı yapıdan Türk çocuklarının değil, futbolu yönetenlerin sorumlu olduğunu belirterek, “Örneklerini Avrupa'da gördüğümüz futbol turnuvalarını artık ülkemiz adına İzmir'de başlatmış bulunuyoruz. İnşallah gelecek sene en az 72 takımla U12 Cup ve yanında bir de U14 Cup yapmayı planlıyoruz. Küçük yaş gruplarına inecek mini turnuvalarla çocuklarımızın erken dönemde futbola başlamasını sağlamak istiyoruz. Bu tür turnuvaların tüm Anadolu'ya yayılmasını diliyoruz. 3-5 Nisan tarihleri arasında tüm sporseverleri Selçuk Efes tesislerimizde görmekten mutluluk duyacağız” dedi.


#u12 izmir cup
#futbol
#altınordu
#izmir
9 yıl önce