|

Güle güle Mou!

İspanyol spor basını, Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçında Borussia Dortmund'u 2-0 yenerek elenmesine 'destan' ve 'mucize' yorumlarını yaptı.

Cihan
00:00 - 1/05/2013 Çarşamba
Güncelleme: 18:44 - 1/05/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Güle güle Mou!
Güle güle Mou!

En çok satan spor gazetesi Marca, 'Ben inandım' manşetini atarak, seyirci desteğini arkasına alan Real Madrid'in destansı bir tur atlamanın eşiğinden döndüğünü yazdı.

Teknik direktör Jose Mourinho'nun basın toplantısını birinci sayfasına çeken gazete, 'Mou veda mı ediyor?' sorusuyla birlikte Portekizli hocanın 'İngiltere'de basın bana adil davranıyor. İspanya'da ise farklı, benden nefret eden insanlar var ve bunların çoğu da şu anda bu odada. Futbolda kontratlar var ama istendiği zaman iptal edilebiliyor.' sözlerine yer verdi.

AS gazetesi ise, 'Mucizeden mucize olmadı' manşetiyle çıktı ve çılgınlığın 81. dakikadan sonra başladığını kaydetti.

Gazete, Mourinho'nun 'Madrid'de belki devam etmem. Sevildiğim yerde olmak istiyorum' demecini ön plana çıkardı.

El Pais gazetesi, "Destan, Madrid için Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Borussia'yı elemek için yeterli olmadı" sözleriyle verirken, El Mundo gazetesi, Real'in bir gol yüzünden imkansızı gerçekleştiremediğini ifade etti.

KATALANLAR REAL MADRİD'E 'ADİOS' DEDİ

Real Madrid'in elenmesini 'destan' olarak veren Madrid spor basınının aksine Barcelona merkezli gazeteler Mourinho ve finale 'Güle Güle' başlığını attı.

'Güle güle final' manşetini tercih eden El Mundo Deportivo gazetesi, 'Madrid'in rüyası on dakika sürdü, ama iki gol yeterli olmadı. Beyazlar, Avrupa'nın en üst düzey kupasında 11 yıllık düş kırıklığını biriktiriyor.' dedi.

Sport gazetesi ise, 'Güle güle, Mou! Tüketilen başarısızlık' başlığıyla Jose Mourinho'nun basın toplantısında sarf ettiği sözleri birinci sayfasına taşıdı.

Real'in 11 senedir bu kupayı kazanamadığı not eden Sport, başkan Florentino Perez'in bir diğer fiyaskodan sonra değişikliğe gitmesi gerektiği yazdı.

11 yıl önce