|

Hayri Sezgin son yolculuğuna uğurlandı

Güreş İhtisas Kulübü''nde antrenman sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden milli güreşçimiz Hayri Sezgin''in cenazesi dün toprağa verildi. 52 yaşındaki güreşçi, ardında Avrupa ve Balkan şampiyonlukları bıraktı

.
00:00 - 8/05/2013 Çarşamba
Güncelleme: 01:08 - 8/05/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Hayri Sezgin son yolculuğuna uğurlandı
Hayri Sezgin son yolculuğuna uğurlandı

Geçen pazar günü vefat eden milli güreş-çimiz 52 yaşındaki Hayri Sezgin, dün son yolculuğuna uğurlandı. Güreş İhtisas Kulübü''nde yaptığı antrenman esnasında rahatsızlanan ve ilk müdahalede kalp krizi geçirdiği anlaşılan Sezgin, hayatını kaybetmişti. Dün Güneşli''deki Hacı Mehmet Camii''nde cenaze namazı kılınan Sezgin''in naaşı Kocasinan Mezarlığı''na defnedildi. Güreşe 1973 yılında CSKA Kulübü''nde başlayan, 1978''de Türkiye''ye göç edip, Tofaş SAS, Simtel ve Haliç''te güreş tutan Sezgin, 1990 yılında Balkan Şampiyonu ve Dünya 3.''sü oldu. 1989 Avrupa Şampiyonası''nda gümüş madalyası da bulunan Sezgin, 1984 yılında Los Angeles Olimpiyatları''nda 100 kiloda 4. olmayı başardı.

BULGARİSTAN''DA YETİŞTİ

Hayri Sezgin, Naim Süleymanoğlu, Rüştü Özgür, Efraim Kamberoğlu, Ali Kayalı ve İlhan Sadıkoğlu gibi Bulgaristan''dan Türkiye''ye göç eden sporculardan. Baba ocağı Bulgar topraklarında yetişen Sezgin, Türkiye''ye geldiğinde birçok şampiyonluklar kazanarak ismini altın harflerle yazdırdı. Sezgin''in cenaze törenine güreş camiası başta olmak üzere spor dünyasından bir çok isim katıldı.


11 yıl önce