|

Hep destek tam destek

Basın toplantısına ay-yıldızlı tişörtle çıkan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, “Son günlerde hep acı çekiyoruz. Artık üzülmek istemiyoruz. Hep birlikte olarak bu günleri en kısa sürede atlatmalıyız” diye konuştu.

00:00 - 11/10/2008 Cumartesi
Güncelleme: 23:22 - 10/10/2008 Cuma
Yeni Şafak
Hep destek tam destek
Hep destek tam destek
SABIR İSTEDİ

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Bosna Hersek maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, tribünleri dolduracak olan futbolseverlerden tam destek vermesini beklediklerini söyledi. Basın toplantısına yardımcıları Oğuz Çetin ve Metin Tekin'le birlikte ay-yıldızlı tişört giyerek çıkan Terim bugünlerde bir bayrak altında toplanmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirterek, '“Son günlerde acı çekiyoruz. Artık üzülmek istemiyoruz. Hep birlikte olarak bu günleri en kısa sürede atlatmamız lazım” dedi.


İSTATİSTİKLER YANILTIR

G.Saray'a transfer iddialarını yalanlayan Terim, takımdaki sakat oyuncularla ilgili soruya cevap verirken, 'Takımda sakat oyuncu sayısı fazla olabilir ama istatistikler her zaman doğruyu göstermez. EURO 2008'de en çok gol atan futbolcu olan Semih, daha önce sadece bir gol atmıştı. Bir çok oyuncum da ilklere imza atabilir' dedi. Türkiye'nin fiziki ve teknik bazda Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve bir çok takımdan iyi olduğunu ve bunu UEFA'nın söylediğini kaydeden Terim, 'Mazeretimiz olamaz. Kazanmaya çıkacağız' diye konuştu.


Bosna Hersek ters geliyor

Türk Milli Takımı, Bosna-Hersek ile daha önce yaptığı 2'si resmi, 1'i özel toplam 3 maçtan 2'sini yitirdi, 1'ini kazanabildi. Toplam 3 gol atıp, 5 gol yedi. 16 Ağustos 2000'deki özel maçı 2-0 kaybederken 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Saraybosna'daki maçı ise 3-2 kazandı. Türkiye, 21 Kasım 2007'de Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu son maçını ise 1-0 kazanarak, final biletini almıştı.


'Türkiye'den korkuyorum'

Bosna-Hersek Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Miroslav Blazevic, Türk Milli Takımı'ndan çekindiğini, eksikler nedeniyle genç bir kadroyla çıkacak olmasının, korkusunu daha da artırdığını söyledi. Türkiye'nin her zaman hazırlıklı olduğunu ifade eden Blazevic, “Tabii ki Türkiye'nin eksik çıkması benim için üzücü, tam kadro çıksaydı işim daha kolay olacaktı. Türkiye'den korkuyorum. Türkler dünyanın en iyi oyuncularına sahip” dedi.



Fedakar Arda


Bursaspor maçına iğne ile çıkan yıldız futbolcu, Terim'e ne olursa olsun bu maçta oynamak istediğini söyledi.

Sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle on biri belirlemekte zorlanan A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, sakatlardan gelen iyi haberlerle sevindi. Doktorlar Arda, Ayhan ve Sabri'nin görev verilmesi halinde oynayabileceklerini bildirdi. Kampta Terim'i mutlu eden bir başka gelişme daha yaşandı. Fatih Hoca'nın en güvendiği isimlerin başında gelen Arda hocasına kendisini iyi hissettiğini, ne pahasına olursa olsun maçta oynamak istediğini söyledi. Futbolcusuna özverisi için teşekkür eden Terim'in kadrosunu büyük ölçüde belirlediği, sakatların son durumunu gördükten sonra kesin kararını bugün vereceği belirtildi.



16 yıl önce