|

Hikmet Karaman: Bu sene şampiyon olmaları lazım

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendiren Hikmet Karaman, "Bu sene Başakşehir'in şampiyon olması lazım. Bir tarih yazmak istiyorlarsa, müzelerine çok önemli bir kupa koymak istiyorlarsa, bu sene büyük bir fırsat" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
11:22 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:42 - 15/11/2018 Perşembe
DHA
Hikmer Karaman son olarak Alanyaspor'da görev almıştı.
Hikmer Karaman son olarak Alanyaspor'da görev almıştı.

Türk futbolunun tecrübeli teknik adamlarından Hikmet Karaman, Süper Lig'de yaşanan şampiyonluk yarışıyla ilgili değerlendirmeler bulundu.

"Başakşehir için büyük fırsat"

Süper Lig'in lideri olan Medipol Başakşehir'in bu sezon şampiyon olması gerektiğini belirten Karaman, "Bu sene Başakşehir'in şampiyon olması lazım. Abdullah Hoca'nın, başkanın ve yönetimin eline böyle bir fırsat daha geçmez. Bir tarih yazmak istiyorlarsa, müzelerine çok önemli bir kupa koymak istiyorlarsa, bu sene büyük bir fırsat. Geçen sene de aslında olayın içindeydiler ama Fatih Hoca orada teknik adamlığını konuşturarak Galatasaray'ın kadrosunun yeterli olmamasına rağmen şampiyon oldular. Arda ile Emre, Çaykur Rizespor maçında takıma katkı sağladılar. Onların da bir performansının iyi olup da takıma girdiklerini düşündüğünde belki de Başakşehir açık ara demeyelim de 7-8 puan farklarla ligde lider konumunda bulunabilir. Ama Başakşehir'de dikkat edilmesi gereken konu Anadolu takımları da artık maç vermiyor. Yani Başakşehir'in burada da taraftar gücü yani 12. adam gücü olmadığı için deplasmanda oynadıkları maçlarda bu sorunu yaşayabilirler, puan kaybedebilirler. Arda'nın ve Emre'nin Rize maçında takıma katkısını gördük. Özellikle Arda'nın kısa zaman da olsa oyun içerisindeki topla alışverişi, skor 2-1'den sonra topla alışverişi çok iyiydi. Arda ve Emre oyuna girdikten sonra top Başakşehir'de daha çok kalmaya başlayıp ve oyunu dengeleyerek üstünlüğü ele geçirdiler. Bu da oyuncu kapasitesi kadrosunun Başakşehir'in geniş olduğu, hamle gücünün de yüksek olduğu bu oyuncularının performansının ve randımanının artmasıyla diğer takımlar arasındaki farkı da açacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Yurt dışından bir takımla görüşüyorum"

Teknik direktörlük için yurt dışından teklifler aldığına vurgu yapan Karaman, "Yurt dışından iletişimde olduğum bir takım var. Ama 2. lig olduğu için şu anda o takımı dışarıdan da yönetiyorum. 2. ligde olduğu için çok düşük, ligin kalitesi düşük, 1. lige çıkarsa orada hemen başlayabilirim. Ama öncelikle 1. lige çıkması şart. Onun için de başkan ve oradaki insanlarla bir çalışma programı uyguluyoruz. Seviye, kalite düşük olduğu için biraz zor ama bakacağız" dedi.


#Hikmet Karaman
#Başakşehir
#Süper Lig
5 yıl önce
default-profile-img