|

İlkan Karaman'da ibre Fener'den yana

TBF Genel Sekreteri Ali Özsyon'un “Karşıyaka ile yapılan kontrat feshedilmiş ve oyuncu boşa çıkmış. G.Saray'ın İlkan ile yaptığı sözleşme de bize ibraz edilmemiş” sözü haklı olanı özetliyordu

00:00 - 20/08/2012 Pazartesi
Güncelleme: 22:44 - 19/08/2012 Pazar
Yeni Şafak
İlkan Karaman'da ibre Fener'den yana
İlkan Karaman'da ibre Fener'den yana

G.Saray Medical Park ile Fenerbahçe Ülker takımlarını karşı karşıya getiren İlkan Karaman olayına Türkiye Basketbol Federasyonu açıklık getirdi. Sarı-kırmızılı takımın iki sezon önce 5 yıllık sözleşme imzalattığı 22 yaşındaki basketbolcunun Fenerbahçe Ülker'e imza atması olayını değerlendiren TBF'deki gelişmeler Fenerbahçe'den yana. Fenerbahçe Ülker oyuncunun boşta, Galatasaray Medical Park ise bonservisin kendilerinde olduğunu iddia ederken TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, basketdergisi.com'a konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Özsoy, "Hukukçularımız ve tüm birimlerimiz Ankara'da. Yapacağımız toplantıyla birlikte konuyu karara bağlayacağız. Galatasaray bazı dökümanlar getirdi. Fenerbahçe Ülker de başvurusunu yaptı. Gözüken tabloda Karşıyaka ile yapılan iki senelik kontrat feshedilmiş ve oyuncu boşa çıkmış. Galatasaray'ın İlkan ile yaptığı bir sözleşme var. Ama bu sözleşme özel gözüküyor ki zaten bize ibraz da edilmemiş. Konuya birçok açıdan bakmak ve titizlikle incelemek gerekiyor" dedi.

Genel Sekreter Ali Özsoy'un bu açıklamaları İlkan transferinde zaferi Fenerbahçe Ülker'in kazanacağına işaret ederken asıl karar önümüzdeki günlerde yapılacak federasyon toplantısından çıkacak.


Boşluktan yararlanıldı

İlkan ile 2010 yılında 5 yıllık sözleşme imzalayan G.Saray, oyuncuyu Karşıyaka'ya kiralarken kontenjan dolu olması sebebiyle bonservisi ile vererek dönüşü için onay almış, fakat bunu federasyona bildirmemişti.



12 yıl önce