|

İspanya'da kupa öncesi 'Muz' korkusu

İspanya Milli Takımı Dünya Kupası Şampiyonası'nda Brezilyalı taraftarların kendilerine muz atmasından çekiniyor. Brezilyalı taraftarların bu yıl ülkelerinde yapılacak olan Dünya Kupası'nda İspanyollara karşı protesto girişiminde oldukları öne sürüldü.

Dha
00:00 - 8/05/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:39 - 8/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İspanya'da kupa öncesi 'Muz' korkusu
İspanya'da kupa öncesi 'Muz' korkusu

İspanyol Futbol Federasyonu Disiplin Komitesi'nin 27 Nisan tarihinde Villareal ile Barcelona arasında oynanan lig karşılaşmasında bir taraftarın Barcelonalı futbolcu Dani Alves'a attığı muz için verdiği ceza tepkilere yol açtı.

Komitenin Villareal kulübüne sadece 12 bin Euro para cezası kesmesi başta Brezilya olmak üzere tüm ülkelerden tepki aldı. Brezilyalı taraftarların ülkelerinde bu yıl yapılacak olan Dünya şampiyonasında milli futbolcuları Dani Alves'e yapılan bu ırkçı hareketi kınamak için hazırlıklar yaptığı belirtildi.

Bunlar bizimle gülüyor

Özellikle İspanya milli takımın oynayacağı karşılaşmalarda taraftarların oyunculara muz atmaya planladığı öğrenildi. Profesional futbol hayatına son verdikten sonra kendisini ırkçılığa karşı mücadeleye adayan eski Fransız milli oyuncu Llian Thuram ise İspanyol Futbol Federasyonunu şiddetle eleştirerek "bunlar bizimle gülüyor" açıklaması yaptı.

Ceza vermezseniz tekrarlanır

Thuram, futbolun dünyada bir numaralı spor olduğunu hatırlatarak " Bu spora karşı ırkçı davranışlarda bulunanlara örnek cezalar vermezseniz olaylar tekrarlanır, İspanya'da bu yüzden ırkçılığın önüne geçilemiyor" sözlerini etti. Bu arada Villareal kentinde yaklaşık bin kişi gösteri yaparak sahada Dani Alves'e muz atan kişiye verilen ömür boyu spor karşılaşmalarından men cezasını kınadılar.

10 yıl önce