|

İşte Beşiktaş muhtemel rakipleri

UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden Beşiktaş'ın üst turdaki muhtemel rakipleri belli oldu.

Yeni Şafak
09:35 - 12/12/2014 Cuma
Güncelleme: 08:02 - 12/12/2014 Cuma
AA
Eleme turu formatına göre, 12 grubu lider olarak tamamlayan ve UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında 3. olarak Avrupa Ligi'ne giden 8 takım arasında en iyi 4 dereceyi elde eden ekipler seribaşı olacak.


UEFA Avrupa Ligi gruplarını 2. bitiren 12 takım ve UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında 3. olarak Avrupa Ligi'ne giden 8 takım arasında en kötü 4 dereceyi alan kulüpler ise 2. torbadan kura çekimine katılacak. 32 takımın mücadele edeceği eleme turunda, aynı gruptan gelen ya da aynı ülkenin federasyonuna bağlı takımlar eşleşemeyecek.


Buna göre C Grubu'nu, Tottenham'ın önünde lider bitiren Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nden gelen Anderlecht, Ajax, Liverpool, Roma veya Avrupa Ligi'nde gruplarını 2. bitiren Villarreal, Torino, Celtic, PSV Eindhoven, Dnipro, Sevilla, Wolfsburg, Young Boys, Aalborg, Guingamp takımlarından biriyle karşılaşacak.

Avrupa Ligi eleme turu kura çekimi, 15 Aralık'ta UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezinde gerçekleşecek. Çekilişte seribaşı olan kulüpler, 19 ve 26 Şubat 2015'te yapılacak maçların ikincisini sahasında oynayacak.

#UEFA Avrupa Ligi
#Beşiktaş
#Trabzonspor
#Futbol
#muhtemel rakipler
#beşiktaşın muhtemel rakipleri
#beşiktaşın rakipleri
#beşiktaş kimlerle oynaybilir
9 yıl önce