|

Dünya''yı istiyor

Grekoromen stilde 130 kiloda Avrupa Şampiyonu olan milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, kısa vadede Dünya Şampiyonası''nda altın madalyayı; uzun vadede de Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya''nın rekorlarını gözüne kestirdi. Milli güreşçi, kazandığı madalyayı Türk halkına armağan etti

.
00:00 - 7/04/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:39 - 6/04/2014 Pazar
Yeni Şafak
Dünya''yı istiyor
Dünya''yı istiyor
RIZA''YA ''YEN'' DEDİM ADAM MAHVETTİ

Finlandiya''nın başkenti Helsinki''de yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen müsabakalarında 130 kiloda altın madalya alan Rıza Kayaalp, hedef yükseltti. Milli güreşçimiz, yeni hedefinin Dünya Şampiyonası''nda da altın madalya almak istediğini söyledi. Tekrar Avrupa Şampiyonu olduğu için tarif edilemez bir mutluluk duyduğunu belirten Kayaalp, ''Büyüklerin rekorunu kırmak için mücadele ediyoruz'' diyerek Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya''nın rekorlarını gözüne kestirdi: ''Biz de Hamza başkanın rekorlarını kırmak için mücadele ediyoruz. O da bizim için büyük bir ilham kaynağı oluyor.''

HER ZAMAN DAHA FAZLASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Rıza Kayaalp, geçen seneki gibi İstiklal Marşı''nı okuttuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Şampiyon güreşçci, ''Ülkeme bir madalya daha kazandırdım. Geçen sene olduğu gibi yine bayrağımızı göndere çektirdim. Bundan dolayı çok mutluyum, tüm halkımıza armağan olsun. Bundan sonra aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Önemli olan önümüzdeki şampiyonluklara bakıp oralarda madalya almak. Avrupa Şampiyonası''nda oynadığım 5 finalin de başarısı bundan geliyor. Her zaman önümüze bakan sporcularız. Avrupa Şampiyonası''na daha iyi motive olmuştum. Dünya Şampiyonası''nda daha iyi çalışıp orada da madalya almak istiyorum'' ifadelerini kullandı.

RIZA BU SIKLETİN LİDERİDİR

Rıza Kayaalp''in altın madalyasına en çok sevinenlerin başında gelen Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, mili güreşçiyi tebrik ederken, Rıza''nın kendisini fazlasıyla dinlediğini belirtti. ''Ben adama ''yen'' dedim, adam mahvetti'' diyerek zaferi özetleyen Yerlikaya, ''Rıza, ''bu sıklette ben buranın lideriyim'' diyor ama her şampiyona bittiğinde unutmak ve yenisine dönmek lazım. Ben 8 değil, 18 Avrupa şampiyonu olacağına inanıyorum. Bu irade, bu inanç, bu gönül de var'' değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan Rıza Kayaalp''i Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek''in de arayarak tebrik ettiğini belirtti.

Selçuk Çebi''den gümüş madalya

Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası''nda dün mindere çıkan güreşçilerimizden Selçuk Çebi gümüş, Yunus Özel ise bronz madalya kazandı. 80 kiloda Selçuk Çebi, 1. turda Polonyalı Tadeusz''u 1-0, Ukraynalı Shyhman Oleksandr''ı da 3-0 mağlup eti. Yarı finalde Rus Bekhan Özdoev''i tuşlayan Çebi, finalde Macar Peter Bacsi karşısına çıktı. Pasif bir performans sonrasında rakibine 1-0 yenilen Çebi, gümüş madalyada kaldı. 71 kiloda Yunus Özel ise Ukraynalı Vardanyan Armen''i 8-0 teknik üstünlükle yenerek Avrupa 3. oldu. 75 kiloda Şeref Tüfenk, Macar Lasclo Szabo''ya, 85 kiloda Ahmet Yıldırım da Gürcü Roberti Kobliaşhvili''ye yenilerek elendi.

TÜRKİYE TAKIM HALİNDE İKİNCİ

Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen müsabakalarında, Türkiye takım halinde Avrupa ikincisi oldu. Grekoromende takım sıralamasında Rusya birinci, Türkiye ikinci ve Azerbaycan üçüncü oldu. Türkiye, Rıza Kayaalp ile 1 altın, Selçuk Çebi ve Cenk İldem ile 2 gümüş ve Yunus Özel ile 1 bronz; Rusya, 2 altın ve 2 bronz; Azerbaycan, 2 gümüş ve 2 bronz aldı.

Ayşegül Çoban Avrupa şampiyonu

Avrupa Halter Şampiyonası''nda 53 kiloda podyuma çıkan Ayşegül Çoban, silkme ve toplamda 2 altın madalya kazandı. İsrail''in başkenti Tel Aviv''de devam eden şampiyonada koparmaya 77 kiloyla başlayan Ayşegül Çoban, 80 ve 81''de başarılı olamayınca, dördüncü sırada kaldı. İddialı olduğu silkmede ise önce 104, ardından da 107 kiloyu kaldıran Ayşegül, altın madalyanın sahibi oldu. Ayşegül Çoban, toplamda da altın madalyayı boynuna takmak için ağırlığı 114 kiloya yükseltti. Çoban bu ağırlğı da kaldırarak, 191 kiloya ulaştı ve ikinci altın madalyayı da kazandı. 2 altın madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu söyleyen an Ayşegül Çoban, ''İsrail''de İstiklal Marşımızı okuttuğum için çok mutluyum. Ben buraya sadece çalışmayla değil, dualarla geldim. Aileme ve bana dua eden herkese çok teşekkür ederim. Federasyon Başkanımız Taner Taşpınar bizimle çok ilgilendi. Ona da çok teşekkür ederim'' diye konuştu.


10 yıl önce