|

İtalya Kupası'nda ilk finalist Fiorentina

İtalya Kupası yarı final ilk maçında 2-1 yenildiği Udinese'yi sahasında 2-0 yenen Fiorentina finale yükseldi.

Aa
00:00 - 12/02/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:12 - 12/02/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İtalya Kupası'nda ilk finalist Fiorentina
İtalya Kupası'nda ilk finalist Fiorentina

Floransa'daki Artemio Franchi Stadı'nda oynanan ve Davide Massa'nın yönettiği karşılaşmanın 14. dakikasında Manuel Pasqual ve 61. dakikasında da Juan Cuadrado ile 2 gol bulan Fiorentina, maçı 2-0 kazandı. Karşılaşmanın son anlarında maçta tansiyon yükselirken, Udinese'de verdiği kararlardan dolayı hakemi protesto eden yedek kulübesindeki Emmanuel Badu ile sahadaki Maurizio Domizzi kırmızı kart gördü.

Udinese'ye ilk maçta 2-1 kaybeden Fiorentina, saha ve seyirci avantajı iyi kullanarak kendisini finale taşıyacak olan iki farklı skoru elde ederek rakibine iki maçın toplam skorunda 3-2'lik üstünlük kurdu. Bu üstünlük "Mor menekşeler"i finale taşıdı.

İtalya Kupası'nda 6 kez mutlu sona ulaşan Fiorentina, kupayı son olarak Fatih Terim'in de görev yaptığı 2000-2001 sezonunda Roberto Mancini yönetiminde kazanmıştı.

Fiorentina'nın finaldeki rakibi ise bu akşam Napoli'de oynanacak Napoli-Roma arasındaki yarı final rövanş maçından sonra belli olacak. Roma ve Napoli arasında geçen hafta başkentte oynanan ilk maçı Roma, 3-2 kazanmıştı.

10 yıl önce