|

Kartal, Drpiç'i gösterdi Gordon'la vurdu

Transferi bitmek üzereyken, edebe aykırı hareketleri nedeniyle Drpic'ten vazgeçen Beşiktaş, yine D. Zagreb'den bir başka stoperi kadrosuna kattı. 23 yaşındaki Alman asıllı Hırvat oyuncu Gordon Schildenfeld ile 1 yılı opsiyonlu 4.5 yıllık sözleşme yapıldı.

Engin Albayrak
00:00 - 2/02/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:21 - 2/02/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Kartal, Drpiç'i gösterdi Gordon'la vurdu
Kartal, Drpiç'i gösterdi Gordon'la vurdu

Yabancı stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş, prensipte anlaştığı Drpiç'ten edebe aykırı davranışları nedeniyle camianın baskısı sonucu vazgeçtikten sonra aynı takımdan Gordon Schildenfeld'le 4.5 yıllığına anlaşmaya vardı. Beşiktaş, sezon sonunda transfer etmek istediği ancak alamadığı Schildenfeld'in transferini dün bitirdi. Drpic'le aynı takımda, Dinamo Zagreb'te, yer alan ve ekibiyle birlikte Antalya'da kampta olan Hırvat stoper, 23 yaşında ve 1.91 m boyunda. Son olarak 32 maçta 2 gol atan Schildenfeld, 2007'de Sibenik'ten D. Zagreb'e transfer olmuştu.


BONSERVİSE 2 MİLYON EURO

Dinamo Zagreb'ten 2 milyon euro bonservis bedeliyle alınan Schildenfeld, 3.5 yıllık artı 1 yıl opsiyonlu sözleşmeye imza attı. İlk uluslararası deneyimi olacağını söyleyen Gordon, “Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Böyle bir kulübe transfer olduğum için çok mutluyum. Benim için Beşiktaş büyük bir fırsat ve ben bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğim. Dinamo Zagreb'in taraftarı çok ateşli. Duyduğuma göre Beşiktaş'ın taraftarı daha ateşli ve çılgınmış” diye konuştu. Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner ise, savunmacı arayışlarını bitirdiklerini kaydetti.


'DUYARLI BİR KULÜBÜZ'

Önceki gün anlaştıkları Drpic'in medyaya da yansıyan edebe aykırı görüntüleri sonrası, bu oyuncunun transferinden vazgeçtiklerini belirten Öner, “Bu duyarlılığı herkesten bekliyoruz. Beşiktaş'a böyle bir transferin uygun düşmeyeceğini düşündük. Schildenfeld çabuk bir oyuncu. İnşallah Beşiktaş'a faydalı olur” dedi. Hırvat futbolcunun İstanbul'a getirilerek sağlık kontrolünden geçirileceği öğrenildi. Beşiktaş transferi, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderdiği yazıda, Schildenfeld ile 4.5 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.


GELECEĞİ ÇOK PARLAK

Alman kökenli Hırvat oyuncu, Sibenik takımıyla geçen sezon 1. Lig'e çıktı. İlk sezonunda Hırvatistan'ın büyük takımlarının dikkatini çekti. H. Split'e gitmek üzereyken D. Zagreb'e transfer oldu. Hırvat Milli Takımı'nın gelecekteki değişmez oyuncularından biri olarak gösteriliyor.



16 yıl önce