|

Kartal'da Delgado sıkıntısı

Beşiktaş'a geçen sezon Ülker'in sponsorluğunda transfer olan Matias Emilio Delgado'nun mutsuz olduğu takımdan ayrılmayı ciddi ciddi düşündüğü öğrenildi.

Engin Albayrak
00:00 - 24/06/2007 Pazar
Güncelleme: 22:26 - 23/06/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Kartal'da Delgado sıkıntısı
Kartal'da Delgado sıkıntısı

Beşiktaş'a geçen sezon Ülker'in sponsorluğunda transfer olan Matias Emilio Delgado'nun mutsuz olduğu takımdan ayrılmayı ciddi ciddi düşündüğü öğrenildi. Menajeri aracılıyla siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'a haber gönderen Arjantinli futbolcunun, “Beşiktaş'ta istediğim gibi oynayamadım. Ne Beşiktaş benden faydalandı ne de ben takımıma yararlı oldum. İsviçre başta olmak üzere bazı takımlardan teklifler var. İzin verirseniz gitmek istiyorum” dediği öne sürüldü.

Arjantinli futbolcunun huzursuzluğunu öğrenen Sağlam'ın kendisini göndermeyi düşünmediğini belirterek, “Ayrılma fikrini kafandan at. Gelecek sezon seni takımda görmek istiyorum. Seni 30 Haziran'da İstanbul'a bekliyorum. Tatilinde iyi dinlen. İstanbul'a gelince seninle başbaşa görüşeceğim. Sana ihtiyacımız var” dediği öğrenildi. Bu arada Sağlam'ın Ricardinho konusunda kararsız olduğu ve yönetim, “Takımda oynaması için çok koşması ve mücadele etmesi gerekir” dediği bildirildi.

Sorunsuz yabancıya 'Evet'

Beşiktaş yöneticileri başkan Yıldırım Demirören'e transfer edilecek yıldızın uyum sağlamasından korktuklarını söyledi. Önceki akşam Demirören ile bir araya gelen yöneticilerden bazılarının, “Kleberson gibi dünya çapında bir oyuncu oynadığı ikisezonda Beşiktaş'a hiçbir şey vermedi. Delgado da doğru düzgün oynayamadı. Gelecek futbolcu Beşiktaş'a faydalı olacaksa gerekirse bizde elimizi cebimize atıp katkıda bulunuruz. Ancak uyumsuz bir futbolcu olursa dünyanın parasına boşu boşuna vermiş oluruz” dediği öğrenildi. Demirören de yöneticilerden, “Kimse merak etmesin. Avusturya kampına kadar bize en yararlı olacak yabancıyı alacağız. Geçmişten ders aldık” diyerek rahat olmalarını istedi. Bu arada Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot ve yönetici Mario Berk önümüzdeki günlerde İspanya'ya giderek Assunçao'nun transferi için Real Betis ile masaya oturacak.

Sağlam'dan Sergen'e red

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Sergen Yalçın, takıma dönmek için çeşitli yollardan lobi yaparken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın vetosuyla karşılaştı. Geçen sezon Jean Tigana'nın gençleştirme operasyonu çevresinde gönderilen ve gittiği Şekerspor'dan da ayrılan Sergen'in, “34 yaşındaki Rüştü alındığına göre ben hayli hayli oynarım. 3-4 yıl daha futbol oynamak istiyorum. Beşiktaş'a geri dönmek istiyorum” diye haber göndermesine karşın, Sağlam'ın yönetime, “Sergen'in futbol meziyetleri tartışılmaz. Ancak Beşiktaş'ta forma giymesi zor” dediği bildirildi.


17 yıl önce