|

KaySeri bitti, fırsat kaçtı

Ligde üst üste 4 haftadır galip gelerek zirveyi zorlayan Kayserispor'un serisini Gençlerbirliği bitirdi. 53'te Ermin Zec'in müthiş füzesine, 71'de Mehmet Eren aynı şekilde karşılık verdi.

00:00 - 6/11/2010 Cumartesi
Güncelleme: 02:42 - 6/11/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
KaySeri bitti, fırsat kaçtı
KaySeri bitti, fırsat kaçtı

Spor Toto Süper Lig'de 11. haftasının açılış maçında zirve mücadelesi veren Kayserispor son haftaların başarılı takımı Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Üst üste 4 maçlık galibiyet serisini bu beraberlikle sonlandıran Kayserispor, puanını 24'e yükselterek maç fazlası ikinci sıraya oturdu. Maça hızlı başlayan sarı-kırmızılılarda Zaleyata'nın pasında ceza sahasına giren Abdullah'ın vuruşunu, Serdar güçlükle kontrol etti. 25'inci dakikada Jedinak'ın şutu az farkla auta çıktı. Karşılaşmanın 35'inci dakikasında ceza alanı ön çizgisinden mükemmel bir şut çıkaran Ermin Zec Gençlerbirliği'ni öne geçirdi: 1-0. 53. dakikada gelişen ceza alanında Moritz'in vuruşunda top Gençlerbirliği'nden Aykut'un eline çarptı. Karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu, yardımcısı İsmail Şencan'ın uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Moritz, topu auta gönderdi. Kayserispor'un 71. dakikadaki atağında, Gençlerbirliği ceza alanı ön çizgisinde topla buluşan Mehmet Eren'in sert ve düzgün vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1. Maçın uzatma dakikalarında Patiyo'nun pasında müsait durumda topla buluşan Jedinak'ın vuruşu auta çıktı.


Şota: Önce takım sonra lider olmalıyız

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze zor haftalardan sonra yine zor bir maçta 1 puan alan futbolcularını kutladığını söyledi. Liderliğin kolay olmadığını ifade eden genç teknik adam, “İlk önce hazır olunmalı. Biz önce takım sonra lider olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.


Zumdick: Galibiyeti kaçıran taraf bizdik

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ralf Zumdick, Kayserispor karşısında galibiyeti taraf olduklarını kaydetti. Zumdick, “Bugün 3 puanı kaçıran taraftık. Biz daha iyi oynadık ve çok mücadele ettik. Kayserispor da iyi oynadı ama futbolcularım kazanmayı çok arzu etmişlerdi” dedi.


13 yıl önce