|

Kocaelispor'un rakipleri isyan bayrağını açtı!

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'taki Çınarlıspor-Kocaelispor maçının iki takımın anlaşmasıyla konuk ekibin stadı İsmetpaşa'ya alınması gruptaki diğer takımları isyan ettirdi.

22:49 - 31/01/2015 Saturday
Güncelleme: 23:07 - 31/01/2015 Saturday
Yeni Şafak

Lider Kocaelispor'un şampiyonluk için çekiştiği Çengelköyspor, Arnavutköy Belediyespor ve Tekirdağspor'un başkanları duruma büyük tepki gösterirken bu duruma izin vere Türkiye Futbol Federasyonu'na adeta ateş püskürdü.


Özay: Biz de Kocaelispor'u destekleyelim o zaman!

Çengelköyspor Kulüp Başkanı İsmet Özay, "Kocaelispor Kulübü elbette tüm Türkiye’nin de kabul edeceği gibi önemli bir camia ve temiz bir markadır. Lobi işlerini iyi bilen kendi hamilerinin ve eyyam ustası bazı kalemşörlerin dolmuşlarına gerçekte hiç ihtiyacı yoktur. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Maalesef tarafsızlığını yitiren Türkiye Futbol Federasyonu antidemoraktik uygulamalara imza atmaya başlamıştır. Madem ki TFF 11.Grup'ta şampiyon olmasını istediği takımı açıkça belirtir duruma gelmişse, biz de artık o takımı destekleyelim! Bizdeki Türkiye Futbol Federasyonu uygulamalarının Dünya’da eşi-benzeri olduğunu sanmıyorum. Bu kirli oyunlara alet olan herkesi önce Allah’a sonra da kendi vicdanlarına havale ediyorum. Ancak şunu da unutmasınlar ki, Allah’ın hesabı her şeyden üstündür" dedi.

Üner: TFF Kocaelispor'a iltimas geçiyor

Arnavutköy Belediyespor Başkanı Avukat Ercan Üner ise "Kocaelispor tarihi ve geçmişiyle Türk futbolunda önemli bir mihenk taşıdır. Bu güzide kulübün amatör liglerde mücadelesi etmesine biz de üzülüyoruz. Bununla birlikte, Kocaelispor’un amatör ligde mücadelesi etmesinin hatasının bizde olmadığı için bu hatanın telafisinin de bizden çıkartılmaması gerekmektedir! Ancak görüyoruz ki Türkiye Futbol Federasyonu Kocaelispor’a iltimas geçiyor. Bunu kabul edemeyiz. Biz, adil bir yarış olmasını istiyoruz, bu şekildeki müzahir tavırlar hem bizim hem de diğer takımların emeğine saygısızlık yapmaktan başka bir şey değildir. TFF’nin bu kararını kabul edemiyoruz, İstanbul futbolunu yönetenlerin de bu duruma kayıtsız kalmasına tahammül edemiyorum. Bu lig böyle olacaksa biz işin temiz kısmında kalmayı ve adil, eşit ve hakça mücadele olmasını tercih ederiz. Türkiye Futbol Federasyonu, bir sezonda iki maçı da statülere aykırı bir şekilde güçlü olanın sahasına veriyorsa biz boşuna mücadele etmeyelim ve bu ligde yer almayalım" diye konuştu.

'Sessiz kalmayacağız'

Tekirdağspor Yönetimi'nden konuyla ilgiliyse şu açıklama " Açıköğretim sınavları yüzünden Tekirdağspor-Kocaelispor maçının pazartesi gününe ertelenmesi nedeniyle Tekirdağspor yönetimini topa tutan Kocaelispor yönetimi ve başkanı, bu olaydan sonra spor ahlakı ve etiklik maddelerini sürekli dile getirerek Tekirdağspor hakkında yalan yanlış beyanlarda bulunmuş ve kamuoyunu yanıltmaya çalışmışlardır. Bu kadar etik ve kurallardan bahseden Kocaelispor kulübünün maçı kendi sahalarına aldırtmaları ne derece doğrudur? Böyle bir olayın lige gölge düşüreceği açık bir şekilde bellidir. Bu denli bir olayda Federasyon töhmet altında bırakılmıştır. Sürekli dürüstlükten ve kendilerinin büyüklüğünden bahseden Kocaelispor kulübüne bu hareket hiç yakışmamıştır. Tekirdağspor kulübü olarak böyle olaylara hiçbir zaman sessiz kalmadık kalmayacağız."

Ne olmuştu?

BAL 11. Grup'ta yer alan iki Kocaeli temsilcisi, Çınarlıspor ve Kocaelispor'un bu hafta sonu oynayacağı maçın Çınarlıspor'un sahası olan Derince Sentetik'e verilmesi bekleniyordu. Lakin Kocaelispor'un büyük taraftar potansiyelinin, 1500 kişilik Derince Stadı'nda güvenlik zaafiyeti oluşturacağı endişesiyle iki kulübün yetkilileri mutabakata varmış ve TFF de maçı gelen talep doğrultusunda İsmetpaşa'ya vermişti.
#Kocaelispor
#TFF
#BAL
#Tekirdağspor
#Arnavutköy Belediyespor
#Çengelköyspor
9 years ago