|

'Konyalı Pogba'nın hedefi yeşil-beyazlı forma

Ülkesi Sudan'dan 4 yıl önce Türkiye'ye gelen 16 yaşındaki Munip Abdala, amatör kümede mücadele eden Muhasebe Gençler Spor'daki performansıyla Konyaspor'a göz kırpıyor.

Yeni Şafak
12:36 - 2/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:48 - 2/09/2017 Cumartesi
AA
Sudanlı Abdala, hayat hikayesiyle dikkat çekti.
Sudanlı Abdala, hayat hikayesiyle dikkat çekti.

Sudanlı Munip Abdala, Konya'da hem bir ilçe futbol takımında amatör olarak forma giyiyor hem de ailesini geçindirmek için garsonluk yapıyor.

Dört yıl önce Sudan'dan Türkiye'ye babasının işi için gelen 16 yaşındaki Munip Abdala, ilk önce Çanakkale'ye yerleşti. Abdala, anne ve babasının ayrılmasının ardından 2 kız kardeşi ve annesiyle Konya'nın merkez Selçuklu ilçesine taşınmaya karar verdi.

Annesinin hasta olması nedeniyle ailesini geçindirmek için Konya'da bir restoranda garsonluk yapmaya başlayan Munip Abdala, hayali olan futbolculuk için de Selçuklu Belediyesinin yaz okullarına katıldı.

Takım arkadaşları 'Konyalı Pogba' diyor

Yaz okullarındaki performansı ile dikkati çeken ve seçmelere katılan Abdala, burada gösterdiği başarısından dolayı amatör küme 16 yaş altı liginde mücadele eden Muhasebe Gençler Spor'un teknik direktörü Seyit Ali Kaya'nın da desteğiyle takımda forma giymeye başladı.

Takım arkadaşlarının 'Konyalı Pogba' diye seslendiği Abdala, ligin az sayıda yabancı futbolcularından biri. Orta sahada oynayan Sudanlı futbolcu, teknik özellikleri bakımından Manchester United'ın Fransız yıldızı Paul Pogba'ya benzetiliyor.



İlk gördüklerinde şaşırıyorlar

Oynadığı oyunla göz dolduran Abdala, kısa zamanda takımın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi.

Takımın başarısının yanında, boş zamanlarında kent merkezindeki bir restoranda garsonluk yapan Munip Abdala yaptığı açıklamada, "Müşteriler ilk etapta beni görünce kısa süreli şaşkınlık yaşıyor, ancak sonra her şey normale dönüyor" dedi.


Abdala, kazandığı parayla ailesinin geçimine katkı sağladığını vurguladı.

"Etli ekmek yemeden maça çıkmıyorum"

Konya'ya geldiğinden beri şehirle bütünleştiğini anlatan Abdala sözlerini şöyle sürdürdü:

  • "Konya'nın yöresel yemeklerini çok seviyorum. Mesela etli ekmek yemeden maça çıkmıyorum. Ailem de etli ekmeği çok seviyor. İnşallah ileride 'Konyalı Pogba' olarak Konyaspor'da forma giymek nasip olur."

#Munip Abdala
#Paul Pogba
7 yıl önce