|

Kupayı almadan önce bu videoyu çekmiş

Fenerbahçe'nin müzesinde bulunan 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını almaya çalışırken yakalanan Halit Şahin'in olaydan önce çektiği videoda "Bize ait bir şeyi emanet duruyordu ben almaya geldim" ifadelerini kullandığı görüldü.

Yeni Şafak
09:31 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:04 - 12/01/2017 Perşembe
DHA
Halit Şahin olaydan önce çektiği videoyu sosyal medya hesabından yayınlamış.
Halit Şahin olaydan önce çektiği videoyu sosyal medya hesabından yayınlamış.

Fenerbahçe müzesinde muhafaza edilen şampiyonluk kupalarından birini cam kabini başıyla kırdıktan sonra alan 38 yaşındaki Trabzonlu Halit Şahin uzaklaşmaya çalışırken güvenlik görevlileri tarafından yakalandı.


Görgü tanıkları Halit Şahin'in camı kırdığı sırada "Kaç senedir bu kupayı bekliyoruz" diye bağırdığını söyledi. Trabzon'da yaşadığı öğrenilen Halit Şahin polis tarafından gözaltına alındı.



Başıyla camı kırdı

Olay dün 10:35 sıralarında meydana geldi. Fenerbahçe stadındaki Fenerium mağazasının bitişiğinde bulunan müzeye gelen bir Halit Şahin "Kaç senedir bu kupayı bekliyoz" diye bağırdı, diğer taraftan da başıyla kupaların muhafaza edildiği kabinin camını kırdı.



Kupayla kaçarken yakalandı

Kupalardan birini alan Şahin, uzaklaşmaya çalışırken güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Polis tarafından gözaltına alınan kişinin 1978 Trabzon Arsin doğumlu Halit Şahin olduğu anlaşıldı.




"Tadilat var" tabelası

Olaydan sonra müzenin girişine "Tadilat var" tabelasının konulduğu ve müzenin ziyaretçi girişine kapatıldığı görüldü.




"Emanet duruyordu ben almaya geldim"

Halit Şahin'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar arasında kupayla ilgili olan da görüldü. Şahin olay öncesi çektiği videoda "Bize ait bir şeyi emanet duruyordu ben almaya geldim" ifadelerini kullandı.







Fenerbahçe'den kupa açıklaması

Sarı lacivertli kulüp de olayla ilgili şu açıklamayı yaptı;


  • "Sabah saatlerinde bir şahıs ziyarete açık olan müzeye giriyor. Müzede bir tur atıp 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupamızın olduğu bölmeye gidiyor. Camı zorlayıp kırılmasını sağlıyor ve kupayı alırken stat güvenliği tarafından tespit edilerek gerekli adli işlemler için resmi güvenlik birimlerine teslim ediliyor"
#Trabzonspor
#Halit Şahin
#Fenerbahçe
7 yıl önce