|

''Makine gibi takım olacağız''

Gençlerbirliği'nin tecrübeli orta saha oyuncusu Oktay Delibalta, iyi oynamalarına rağmen gol atmakta zorlandıklarını belirterek, "Kazanmaya başladığımız zaman makine gibi bir takım olacağız" dedi.

Aa
00:00 - 3/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 16:46 - 3/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
''Makine gibi takım olacağız''
''Makine gibi takım olacağız''

Başkent ekibinin futbolcuları Oktay Delibalta ile Uğur Çiftçi, kulüp tesislerinde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Oktay Delibalta, sıralamadaki yerlerinden futbolcuların da memnun olmadığını belirterek, "Gol yollarında sıkıntılı olduğumuz yorumları yapılıyor. Biz de bu durumu değiştirmek için çalışıyoruz. Skor bulursak şanssızlığımızı kırıp, yakalayacağımız ivmeyle peş peşe galibiyetler alacağımıza inanıyorum. Kazanmaya başladığımız zaman makine gibi bir takım olacağız. Sivasspor, bizim çıkış maçımız olacak'' diye konuştu.

Yeni bir takım olmalarına rağmen birlikte oynama sıkıntısı yaşamadıklarını dile getiren Delibalta, şunları söyledi:

"Gol bulamadıkça forvet oyuncularımız strese girmiş olabilir. Biz de onlara destek olmaya, kendimiz de gol atarak takımdaki bu stresi kaldırmaya çalışıyoruz. Metin Diyadin ve Fuat Çapa, takımlarını farklı sistemlerle oynatıyor. Geçen sezon ile bu sezonu kıyaslarsak, top artık daha fazla bizde, maçlarda tempoyu biz belirliyoruz. Oynadığımız güzel futbolla 6'da 4 de yapabilirdik ama olmadı. O yüzden aldığımız 4 puan güzel şeyleri gölgelemesin."

Alınan sonuçlar için en az taraftarlar kadar üzüldüklerini ifade eden Oktay Delibalta, şöyle devam etti:

"Taraftarlar şundan emin olsun, en az onlar kadar üzgünüz. Anlayışlı bir taraftarımız var. En ufak hatamızda protesto eden ya da hakaret eden bir taraftar topluluğu değiller. Bunun farkındayız, son dönemlerde artan desteklerinin de farkındayız. Bu desteklerine devam etsinler.''

- Uğur Çiftçi

Gençlerbirliği altyapısından yetişen ve Metin Diyadin ile ilk 11'de forma şansı bulan 1992 doğumlu sol bek oyuncusu Uğur Çiftçi ise hafta sonu karşılaşacakları Sivasspor'un teknik direktörü Brezilyalı Roberto Carlos'u izleyerek büyüdüğünü söyledi.

Roberto Carlos'un dünya çapında bir yıldız olduğunu dile getiren Çiftçi, "Onun hücum yönünü ve çalışkanlığını örnek alıyorum. Onun maçlarını izleyerek büyüdüm'' dedi.

Ligde kötü bir durumda olduklarını düşünmediğini kaydeden Uğur Çiftçi, "İyi futbol oynuyoruz. Tek eksiğimiz gol. İvme yakaladığımızda sıralamada üst basamaklara oynayacağımızı düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

11 yıl önce