|

Mehmet Okur Türk Telekom'da

Türk Basketbolunun en önemli isimlerinden birisi olarak gösterilen Mehmet Okur, Türk Telekom ile sözleşme imzalandı.

Cihan
00:00 - 20/09/2011 Salı
Güncelleme: 11:54 - 20/09/2011 Salı
Yeni Şafak
Mehmet Okur Türk Telekom'da
Mehmet Okur Türk Telekom'da

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Utah Jazz'da forma giyen Okur ile lokavt sona erene kadar sözleşme imzalayan Türk Telekom, yeni sezonda oldukça iddialı. Mehmet Okur'u Ankara'ya getirmekten son derece memnun olduklarını ifade eden Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt, “Türk sporuna yaptığımız önemli katkılar var.' diyerek şöyle devam etti:


'2002 yılından bu yana NBA'de Türkiye'yi başarı ile temsil eden Mehmet Okur'u mavi beyazlı renklerimize katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Telekom her alanda büyüyor. Dünyayı konuşturan Türk olma yolunda hedefimize ilerliyoruz. Türkiye'nin en değerli markasıyız ve üç yıldır bu başarımızı tekrarlıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizi arttırdık. Türkiye'nin spor alt yasının yanındayız. 42 amatör spor kulübü ile faaliyet gösteriyoruz. Sadece basketbol ve futbol değil, 22 branşta 6 bine yakın sporcumuz bulunuyor. 28 bin sporcunun yetişmesini sağladık. Milli takımlar düzeyinde birçok oyuncuyu yetiştirdik. Anadolu'nun Türk sporuna katkısında önemli rol oynuyoruz.


Basketbol takımımıza çok önemli isimleri kazandırdık. Bu yıl büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Ahlaki ve Türk sporcusuna örnek olacak bir sporcu Mehmet Okur. Biz onun için Okur'u tercih ettik. Biz sene sonuna kadar kendisiyle çalışıp hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.”


“MİLLİ TAKIMI ÇOK ÖZLEDİM”

Türk basketbolunun en önemli kulüplerinden birisi olan Türk Telekom'a gelmekten son derece memnun olduğunu ifade eden Mehmet Okur, milli takım formasını çok özlediğini belirtti.


Deron Williams ile oynayacağı maçı sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Okur, “Telekom Türkiye'nin en değerli markası. Avrupa'da ve Türkiye'de başarılarına devam ediyorlar. Çok büyük bir camiaya geldim.' diyerek şöyle devam etti:


'Başarılar alışkanlık oldu ve ben ABD'de takip ettim başarıları. En köklü takımlarından birisi. Hem saha içi hem saha dışında en iyi şekilde temsil etmek için buradayım. Bu beni heyecanlandırıyor. Kaliteli bir takım ve hedefler büyük. Lokavt devam ediyor takımımla 1 yıl anlaşmam var. Kontratımız gereği biter bitmez dönmek zorundayız.”


SAKATLIKLAR NEDENİYLE MİLLİ FORMAYI GİYEMEDİM

Sakatlıklarından dolayı milli takımda forma şansı bulamadığını bu yüzden çok üzüldüğünü ifade eden Mehmet Okur, “4 yıldır milli takım forması giymiyorum ve çok özledim.' dedi.


Talihsiz sakatlıklar nedeniyle basketbol oynayamadığını da belirten Mehmet Okur, 'Sakatlıktan erken döndüm çünkü basketbolu çok özlemiştim. 2,5 aydır basketbol oynuyorum. Biraz antrenman ve maç eksiğim var. Ama şuanda hazırım ve basketbola açım. İnsanlar yok olmamı farklı yorumluyorlar. Neden yoksun? sorusu ile sıkça karşılaşıyorum. İnşaallah bir daha sakatlık olmaz milli çünkü formayı çok özledim.” yorumunu yaptı.

13 yıl önce