|

Mete Binay, altın madalya kazandı

Dünya Halter Şampiyonasında 69 kiloda mücadele eden Mete Binay, koparmada altın madalya kazandı.

Aa
00:00 - 21/09/2010 Salı
Güncelleme: 21:50 - 21/09/2010 Salı
Yeni Şafak
Mete Binay, altın madalya kazandı
Mete Binay, altın madalya kazandı

Dünya Halter Şampiyonasında 69 kiloda mücadele eden Mete Binay, koparmada 160 kilo ağırlık kaldırarak altın madalya kazandı.

Çin'den Hui Liao ile büyük bir mücadele yaşayan Binay, koparmadaki ilk hakkında 156 kilo ağırlık kaldırdı. Rakibi Hui Liao'nun da ilk hakkında başarılı olarak aynı ağırlığı kaldırması üzerine Binay, ikinci hakkında 160 kiloyu denedi. Binay ve Liao ikinci haklarında başarılı olarak 160 kilo ağırlık kaldırınca, her iki sporcu da üçüncü haklarında 166 kilo ile dünya rekoru denediler.

Binay ve Liao'nun üçüncü haklarında başarısız olması üzerine tartıda ağırlığı daha az olan milli sporcu Mete Binay, altın madalyanın sahibi oldu.

Romanya'dan Ninel Miculescu da koparmada 157 kilo ağırlık kaldırarak bronz madalya kazandı.

Binay'ı Tokat'tan gelen eşi Emine ve 2 yaşındaki oğlu Yiğit Arda da büyük heyecanla izledi.


-ÇİNLİ SPORCU LİAO, DÜNYA REKORUNUN SAHİBİ OLDU-

Dünya Halter Şampiyonası'nda 69 kiloda mücadele eden Mete Binay, toplamda 335 kilo kaldırarak bronz madalya aldı.

Koparmada 160 kilo ağırlık kaldırarak altın madalya kazanan Binay, silkmede 175 kilo kaldırdı. Binay, toplamda 335 kilo ağırlık kaldırarak bronz madalya kazandı.

Silkmede Çin'den Hui Liao, 184 kilo ağırlık kaldırarak ilk hakkında altın madalyayı garantiledi. İkinci hakkında 198 kilo ağırlık kaldıran Liao, toplamda 358 kiloya ulaşarak hem silkmede, hem de toplamda yeni dünya rekorunun sahibi oldu.

Silkmede, Kuzey Kore'den Kum Sok Kim, 181 kilo ile gümüş, aynı kiloyu kaldıran Rusya'dan Armen Kazaryan bronz madalya aldı.

Toplamda ise 337 kilo kaldıran Romanya'dan Ninel Miculescu gümüş madalya kazandı.


-10 GRAM İLE GELEN ALTIN-

Mete Binay, kariyerindeki ilk dünya şampiyonluğunu koparmada 160 kilo kaldırarak kazandı. Çinli Hui Liao ile aynı ağırlığı kazanan Binay, rakibinden 10 gram daha hafif olunca altın madalyaya ulaştı.


-2 YAŞINDAKİ OĞLU DESTEK VERDİ-

Şampiyonayı bir altın, bir de bronz madalya ile kapatan Binay'ı, salondaki Tokat'tan gelen ailesi de destekledi. Özellikle koparmada büyük bir heyecan yaşayan eşi Emine, sık sık 2 yaşındaki oğlu Yiğit Arda'yı öperek, mutluluğunu oğlu ile paylaştı. Bu sırada milli sporcunun annesi Züleyha Binay'ın da gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Emine Binay, 'Onunla çok gurur duyuyorum. O her şeyin en iyisine layık. Allah emeklerimizi boşa çıkarmadı. Oğlumun şansına yarıştı ve kazandı' dedi.

Baba Abil Binay da 'Vatana, millete hayırlı olsun. Onunla olimpiyat şampiyonu olmak istiyoruz' diye konuştu.


-ERDOĞAN, BİNAY'I KUTLADI-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Mete Binay'ı kutladı.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Dünya Şampiyonu Binay'a tebrik telgrafı gönderdi.


14 yıl önce