|

Millilerden ya tamam ya devam

2014'te Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası finallerine katılma yolunda grupta 4 maçta sadece bir kez kazanan Türkiye, bugünkü Andorra maçı ile 'devam' ya da 'tamam' niteliği taşıyan 90 dakikaya çıkacak.

.
00:00 - 22/03/2013 Cuma
Güncelleme: 00:31 - 22/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Millilerden ya tamam ya devam
Millilerden ya tamam ya devam

A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 5. maçında bugün deplasmanda Andorra ile karşılaşacak. Başkent Andorra La Vella'daki Comunal de Aixovall Stadı'nda saat 20.15'te başlayacak maçı Litvanya Futbol Federasyonu'ndan Nerijus Dunauskas yönetecek. Grupta oynadığı 4 maçta 1 galibiyet, 3 yenilgi sonrası 3 puanla 4. sırada yer alan Türkiye, 2014'te Brezilya'da düzenlenecek finallere katılabilmesi için Andorra ile 'devam' ya da 'tamam' niteliğinde bir maça çıkacak. Milli Takım'ın Andora karşısında gruptaki iddiasını sürdürebilmesi için kazanmaktan başka seçeneği yok. Beraberlikte bile Türkiye, Brezilya yolunda ağır bir yara alacak ve ilk ikiye girme şansını zora sokacak. Türkiye'nin bugün karşılaşacağı rakibi Andorra'nın ise grupta ne golü ne puanı var. Oynadığı 4 maçı kaybederek kalesinde 13 gol gören Andorra, grupta 6. ve son sırada yer alıyor.

MACARİSTAN-ROMANYA

Grupta 4 maçta aldığı 4 galibiyetle lider bulunan Hollanda, yoluna kayıpsız devam ederken, Portakallar bugün sahasında Estonya'yı ağırlayacak. Hollanda ile Estonya arasındaki maç saat 21.30'da başlayacak. Grupta aynı puan ile ikincilik ve üçüncülüğü paylaşan Macaristan ile Romanya ise Budapeşte'de karşı karşıya gelecek. Maç saat 21.30'da başlayacak.

Avcı: Kafamda soru işareti yok

A Milli Takım'ın teknik direktörü Abdullah Avcı, 'Önümüzdeki 2 maç öncesinde kafamda en ufak bir soru işareti yok' dedi. Milli takımın otelinde basın toplantısı yapan Avcı, Andorra'ya saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, 'Geçmişe baktığınızda milli takımın zayıf rakiplere karşı puan kaybı olmuştur. Andorra'yı çok ciddiye alan bir milli takım göreceksiniz. Andorra ve ardından Macaristan ile oynanacak grup maçlarında tek hedefimiz 6 puan. Baştaki inancımızı koruyoruz. 6 puan almamız, yukarıya doğru yaklaşmamızı sağlayacaktır. Daha sonrasını diğer takımların aldığı sonuçlara göre göreceğiz. Takımda pozitif bir grup enerjisi var' diye konuştu.

ERKAN BABASI İSTEDİĞİ İÇİN İSVEÇ'İ SEÇTİ

Avrupa kupalarında başarılı olan G.Saray ve F.Bahçe ile kulüplerinde iyi performans gösteren Arda Turan ve Nuri Şahin gibi milli futbolcuları kutlayan Avcı, bu başarıların milli takıma da yansımasını istedi. Abdullah Avcı, İsveç Milli Takımı'nda oynamayı seçen Erkan Zengin'in Türk Milli Takımı'nı istediğini, ancak babasının isteğiyle İsveç'i seçtiğini de söyledi.

502. randevu

A Milli Futbol Takımı, Andorra maçıyla 502. karşılaşmasına çıkacak. 90 yıllık tarihinde 263'ü resmi, 238'i özel toplam 501 maçta 180 galibiyet,117 beraberlik ve 204 de yenilgi alan Türkiye, toplam 647 gol attı, kalesinde ise 748 gol gördü.

Türkiye 650. gole yakın

Türkiye, Andorra ve Macaristan ile yapacağı maçlarında 650. golü arayacak. 90 yıllık tarihinde yaptığı 501 maçta 647 gol atan Türk Milli Takımı'nın yapacağı maçlarda atacağı 3. gole imza koyacak futbolcu, aynı zamanda milli takım tarihine de geçecek. Türkiye'nin tarihteki ilk golünü Zeki Rıza Sporel, 100. golünü Mustafa Ertan, 200. golünü Osman Arpacıoğlu, 300. golünü Uğur Tütüneker, 400. golünü Sergen Yalçın, 500. golünü Fatih Tekke, 600. golünü de Arda Turan attı.

Andorra'nın Avrupa'da futbolda adı dahi yok

Avrupa'nın futbolda en zayıf ülkelerinden biri olan ve futbolcuları amatör olan Andorra, 209 ülkenin üye olduğu FIFA'nın son değerlendirmesinde 204. sırayı Cibuti ile paylaştı. Sıralamada sadece Anguilla, Bhutan, San Marino ile Turks ve Caicos Adaları'ın önünde yer aldı. Andorra Teknik Direktörü.Alvarez de Eulate, 'Kontrataklarla gol arayacağız' dedi.


11 yıl önce