|

Moskova'da yüksek risk!

Fenerbahçe, Rusya’da devlet protokolünün uygulandığı üst düzey güvenlik önlemi altında karşılandı. Havalimanından 30 kilometre uzaklıktaki otele 5 polis aracı eşlik etti, caddeler trafiğe kapatıldı. Rusya İçişleri Bakanlığı, Rus taraftarlara taşkınlık yapmama çağrısında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:49 - 25/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda 2-0 kazandığı maçın rövanşında bugün Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Kadıköy'de geçen hafta yapılan maçta üstün bir oyun sergileyerek rakibini 2-0 yenen sarı-lacivertliler, başkent Moskova'da adını üst tura yazdırmaya çalışacak.



Fenerbahçe'de kırmızı kart cezalısı Diego Ribas ile sakatlıkları bulunan Meireles, Ba ve Markovic, forma giyemeyecek. Moskova'da maç saatinde hava sıcaklığının - 5 derece olması bekleniyor.







YOL BOYUNCA POLİS BEKLEDİ


Lokomotiv Moskova-Fenerbahçe maçı UEFA tarafından “Yüksek Riskli Maç” kategorisine alındı. Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginlik nedeniyle UEFA karşılaşma için UEFA Delegesi'ne eş olarak UEFA Güvenlik Temsilcisi de atadı.


Fenerbahçe, dün Rusya'nın başkenti Moskova'daki Vnukovo Havalimanı'nda pasaport kontrolünde sorun yaşamadı. Çıkışta az sayıda taraftarın karşıladığı sarı-lacivertliler, devlet protokolünün uygulandığı üst düzey güvenlik önlemi altında havalimanından ayrıldı. Alandan yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki konaklayacağı otele gidişinde 5 polis aracının eşlik ettiği Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün geçişi sırasında, caddeler trafiğe kapatıldı. Aralıklarla yol kenarlarında da polislerin bulunduğu görüldü.







RUS TARAFTARLARA TAŞKINLIK UYARISI


Rusya İçişleri Bakanlığı, Lokomotiv Moskova-Fenerbahçe maçı öncesinde Rus taraftarlara taşkınlık yapmama çağrısında bulundu. Bakanlığın açıklamasında, provokasyonlara uyulmaması yönünde uyarı yapılarak, aksi takdirde hem stat ve sokaklarda taşkınlık yapan taraftarların hem de Lokomotiv Moskova Kulübü'nün cezalandırılacağı bildirildi. Açıklamada, olası taşkınlıkların ülkenin imajını zedeleyeceği ve binlerce taraftarın spor bayramına gölge düşüreceği de kaydedildi.



UEFA kura çekiminde yer almak istiyoruz


Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, Lokomotiv Moskova maçının zor olacağını ancak kazanmak için mücadele edeceklerini söyledi.







Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Lokomotiv Moskova maçı öncesi iddialı konuştu. Moskova'da sahaya kazanmak için çıkacaklarını belirten Portekizli çalıştırıcı, “Kesinlikle çok zor bir maç olacak. Bu maça bitmiş gibi bakamayız. Moskova da geri dönüş isteyecektir. Zor bir takımla karşılaşacağız. Kendi sahalarında ve taraftarlarıyla oynayacaklar. Zorluklara hazır olacağız. Bizim de UEFA Avrupa Ligi'nde isteklerimiz, hırslarımız var. Hem duygusal hem de taktiksel anlamda takımımdan olgun bir görüntü çizmesini istiyorum. Bir sonraki UEFA kura çekiminde yer almak istiyoruz. Zorlu bir maç olacak ancak biz buraya kesinlikle beraberliğe gelmedik, kazanmaya geldik” ifadelerini kullandı.



“Oyuncularınız Recep Tayyip Erdoğan tişörtü ile gol sevinci yapar mı?” sorusuna Pereira, “Ben bir futbol hocasıyım, siyaset, siyasetçilerin işi. Futbolla alakalı sorular sorun ve bu tarz sorularu cevap verebilecek kişilere sorun. Biz buraya futbol oynamaya geldik, bu sorunun benimle ilgisi yok” şeklinde yanıt verdi.



Cherevchenko: Tur şansımız var


Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Igor Cherevchenko, Fenerbahçe'ye karşı ilk maçı 2-0 kaybetmelerine rağmen tur için şanslarının olduğunu söyledi. Rus teknik adam, “F.Bahçe sahasında başardı, biz de başarabiliriz” diye konuştu.





#Fenerbahçe
#Lokomotiv Moskova-Fenerbahçe
#Moskova
8 yıl önce