|

Ömür boyu ''bisikletten'' men

Uluslararası Bisiklet Birliği ABD'li bisikletçi Lance Armstrong'a verilen cezaları onayladı.

Aa
00:00 - 22/10/2012 Pazartesi
Güncelleme: 17:45 - 22/10/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Ömür boyu ''bisikletten'' men
Ömür boyu ''bisikletten'' men

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), ABD Anti-Doping Ajansı'nın (USADA) ABD'li bisikletçi Lance Armstrong'a verdiği, 7 Fransa Bisiklet Turu zaferini, kariyeri boyunca elde ettiği başarıları silme ve ömür boyu spordan men eden cezalarını onayladı.

UCI Başkanı Pat McQuaid, USADA'nın ABD'li bisikletçi Lance Armstrong'a verdiği 7 Fransa Bisiklet Turu zaferini ve kariyeri boyunca elde ettiği başarıları silme ve ömür boyu spordan men etme cezalarını onayladığını ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) temyiz başvurusu yapmayacaklarını açıkladı.

11 Ekim tarihinde USADA, Lance Armstrong'un, doping yaptığı gerekçesiyle 7 Fransız Bisiklet Turu şampiyonluğunun elinden alınmasına, tüm başarılarının silinmesine ve ömür boyu pistlerden men edilmesine neden olan soruşturmanın gerekçeli kararını duyurmuştu.

Yaklaşık 200 sayfadan oluşan kararda, 11'i Armstrong'un eski takım arkadaşı olmak üzere 15 bisikletçinin, toplam 26 kişinin tanıklığına başvurulmuştu.

Dünyanın en iyi yol bisikletçisi kabul edilen Lance Armstrong, US Postal Service Pro Cycling takımı (1999-2004) ve Discovery Channel Pro Cycling takımıyla (2005) yarıştığı dönemde, yol bisikletinin en önemli yarışı kabul edilen Fransa Bisiklet Turu'nu, üst üste 7 kez kazanmıştı. 41 yaşındaki Armstrong, kariyerini geçen sezon noktalamıştı.

Şimdi ne olacak

UCI'ın kararından sonra Armstrong'dan alınacak unvanların kime verileceği merak konusu. Doping gerekçesiyle 2010 Fransa Bisiklet Turu şampiyonluğu elinden alınan İspanyol bisikletçi Alberto Contador'un unvanı Lüksemburglu Andy Schleck'e, 2006'da Fransa Bisiklet Turu'nu kazanan ABD'li Floyd Landis'in unvanı da İspanyol Oscar Pereiro'ya verilmişti.

Aynı uygulamaya devam edilip şampiyonluk, turu 2. bitirene verilmesi küçük olasılık olarak görünüyor.

12 yıl önce