|

Para bulamazlarsa puanları silinecek!

PTT 1. Lig'de başarılı bir sezon geçiren Samsunspor, içinde bulunduğu maddi kriz nedeniyle topladığı puanlar kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak

İha
00:00 - 5/02/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:49 - 5/02/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Para bulamazlarsa puanları silinecek!
Para bulamazlarsa puanları silinecek!

Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, 2001 tarihinde kulübe alınan yabancı futbolcu ve menajerlerin toplam alacakları olan yaklaşık 200 bin TL''nin 15 Şubat 2014 tarihine kadar ödenmediği takdirde ilk etapta 6 puan silineceğini, daha sonra da kulübün küme düşürüleceğini söyledi.

Kar, ''2001 yılında gelen yabancı oyuncular Ben Ofosu Piasare, Alfred Phiri ve menajerlere olan borçların mahkemesi sonuçlandı. Daha bunlara itiraz hakkımızda yok. 15 Şubat tarihine kadar ödeme yapmazsak ilk planda 6 puan silme, daha sonra da küme düşme cezası verilecek. Bu parayı bir şekilde 15 Şubat''ta yatırmaya çalışacağız" dedi.

Dertler bununla da bitmiyor

Emin Kar, "Diğer oyuncu Andre Bahia''nın durumu ise daha değişik. Çünkü bizimle senelik 600 bin euro'ya 3 yıllık bir mukavele imzalamış. Onun mahkeme kararı da geldi. Onun da 1 aya kadar ödenmesi gerekiyor. Onun da toplam borcu 1 milyon 200 bin euro. Bu rakam bizim canımızı daha fazla sıkıyor çünkü bu para 4 milyon TL kadar ediyor. Sadece bunlar değil, eskilerden kalma diğer yabancı ve Türk oyunculara olan borçlar da var. Bunlar da yavaş yavaş geliyorlar. Bu konuda Futbol Federasyonu''ndan yardım istiyoruz" diye konuştu.

10 yıl önce