|

Recep Kara omuzlarda

Kırkpınar Başheplivanı Recep Kara, hedefinin üst üste 2 kez altın kemerin ebedi sahibi olan Ahmet Taşçı'nın rekorunu egale etmek istediğini söyledi.

00:00 - 5/07/2007 Perşembe
Güncelleme: 23:50 - 4/07/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Recep Kara omuzlarda
Recep Kara omuzlarda

Tarihi 646. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Recep Kara, hedefinin, iki kez 3 yıl üst üste Kırkpınar başpehlivanı olan Ahmet Taşçı'nın rekorunu egale etmek olduğunu söyledi. Amasya Şekerspor Kulübü güreşçisi Recep Kara, kente gelişinde kalabalık bir konvoy tarafından karşılandıktan sonra otobüs üstünde Amasya turu attı. Vatandaşlara karanfil atarak halkı selamlayan Kara, eski milli güreşçilerden ve Amasya Şekerspor Kulübü Onursal Başkanı Mahmut Demir'e de teşekkür ederek, “Geçen yıl alamadığım altın kemer ve kupayı bu yıl Amasyalılara hediye ettiğim için mutluyum” dedi.

Tarihte ilk kez Amasya'ya altın kemer getirmenin sevincini ve gururunu yaşadığını belirten Kara, “Kemeri 3 kez üst üste kazanarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum. bununlada yetinmeyip aynen Ahmet Taşçı gibi üçlü bir seri daha yakalayıp 2. altın kemeri alarak rekorunu egale etmeyi herefliyorum” diye konuştu. Geçen yıl finalde kaybettiğini de hatırlatan Kara, “ Geçen sene finalde kaybettiğim arkadaşı yenmeden bu kemeri alsaydım içimde bir burukluk olacaktı. Rövanşı alarak birinci olmak beni çok daha mutlu etti” ifadelerini kullandı. Recep Kara, aynı zamanda Serbest Güreş Milli Takımı'nda da 120 kiloda mücadele ediyor.

17 yıl önce