|

Rico kavgası büyüyor

Kadro dışı bırakılan Brezilyalı futbolcu, “Paramı istedim, vereceklerine takımdan uzaklaştırdılar” diye sitem etti. Sağlam'ın, Ricardinho'yu diğer Brezilyalı futbolcuları ayarttığı ve takımdaki bütünlüğü bozduğu gerekçesiyle istemediği öğrenildi.

Engin Albayrak
00:00 - 25/03/2008 Salı
Güncelleme: 00:57 - 25/03/2008 Salı
Yeni Şafak
Rico kavgası büyüyor
Rico kavgası büyüyor

Beşiktaş'ta son dönemde takıma zarar veren disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakılan Ricardinho, yaklaşık 4 aydır para alamadığını söyledi. Brezilyalı futbolcunun “Yönetim paramı vermeyince kendilerine resmi bir yazıyla başvurdum ve alacaklarımın ödenmesini istedim. Paramı verecekleri yerde kadro dışı bıraktılar. Yönetim geçen hafta tüm futbolculardan 'Alacağım yoktur' diye imza istedi ve bunun kulübün Avrupa kupalarına katılması için UEFA'nın talep ettiği bir zorunluluk olduğunu belirttiler. Paramı vermedikleri için belgeyi imzalamadım” dedi.


SÖZLEŞMESİ BİTİYOR

Ricardinho'nun Bobo ve Nobre gibi Brezilyalı futbolcuları ayartarak, kafalarını karıştırdığı, takımın birlik ve beraberliğine aykırı huzur bozucu davrandığını gören teknik heyetin bu kararı oy birliği ile verdiği ve yönetimin de bunu onayladığı öğrenildi. Sözleşmesi 31 Mayıs'ta sona erecek olan Ricardinho'nun avukatı Marcos Motta aracılığıyla siyah-beyazlı kulübe dün ihtarname çektiği bildirildi. Ricardinho'nun, kulübü FIFA, UEFA ve Futbol Federasyonu'na şikayet edeceği de öğrenildi.


Şampiyonluk giderse kendimi affetmem

Bobo yönetimin vereceği cezaya razı olduğunu söyledi. Her maçta tekme yediğini belirten Bobo, “Sezon sonunda şampiyon olamazsak esas cezamı o zaman çekerim. Bu hareketim yüzünden sampiyonluk giderse işte o zaman kendimi affetmem” dedi.


Oylandı kaybetti

Ricardinho için karar verilirken, Ertuğrul Sağlam “demokratik” bir yol izledi. 3 yardımcısı ve Sinan Engin ile toplanan Sağlam, Ricardinho'nun durumunu oya koydu. Herkes “Gönderilsin” deyince yönetime kadro dışı için rapor verildi.


16 yıl önce