|

Sivasspor havlu attı

Eşleşmelerde en zorlu kurayı çeken kırmızı-beyazlılar, son UEFA Şampiyonu, Lucescu'nun takımı Shaktar Donetsk karşısında tutunamadı. Ukrayna temsilcisi Gai, İlsinho ve Kobin'in golleriyle Sivas'tan tur biletini cebine koyarak ayrıldı. Petkoviç maçın sonunda kırmızı kart gördü.

00:00 - 21/08/2009 Cuma
Güncelleme: 03:24 - 21/08/2009 Cuma
Yeni Şafak
Sivasspor havlu attı
Sivasspor havlu attı

UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki ilk maçta geçen senenin UEFA Kupası şampiyonu Shaktar Donetsk'i sahasında ağırlayan Sivasspor maçtan 3-0 mağlup ayrılarak Avrupa serüvenine resmen havlu attı. Maça hızlı başlayan Ukrayna ekibi, 6'da Gai ile öne geçti: 0-1. 10'da Kobin'in vuruşu Petkoviç'te kaldı. 76'da Aghahowa orta sahadan aldığı topla Sivasspor kalesine doğru hareketlenerek topu Ilsınho'ya çıkardı. Ilsınho ceza sahası dışından sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-2. 87'de Kobin farkı 3'e çıkardı: 0-3. 90'da Agahowa'yı düşüren Petkoviç kırmızı kart gördü. 3 oyuncu değişikliği hakkını kullanan Sivasspor'da kaleyi, son anlarda orta saha oyuncusu Onur Tuncer korudu.


Uygun'dan 4 değişiklik

Sivasspor Shaktar karşısında sahaya farklı bir dizilişle çıktı. Geçen hafta Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup olan kadrodan 4 değişiklik yapan teknik direktör Bülent Uygun, Kamanan, Ersen, Onur ve Murat Sözgelmez'i yedek soyundurdu. Uygun, yeni transfer Bouazza ile Kadir, İbrahim Şahin veMusa'ya ilk on birde görev verdi. Uygun İbrahim'i tek forvet olarak sahaya sürerken Bouazza'yı onun arkasında oynattı.


Bülent Uygun mutlu!

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun kazanmak için sahaya çıktıklarını belirterek, “Bireysel hatalardan yediğimiz gol, biraz bizi demoralize etti. İkinci golü yiyene kadar oynadığımız oyun beni çok mutlu etti. Bu düzelme yolunda olduğumuzun bir göstergesiydi. O yüzden benim açımdan mutluluk verici bir performanstı. Bir iki hafta sonra tamamen düzeleceğiz” dedi.




15 yıl önce