|

Son mohikan Engin Baytar

Trabzonspor'un başarılı futbolcularından Engin Baytar, bu sezon şampiyonluk hasretine son vereceklerinden emin olduklarını belirterek, en büyük hayallerinden birinin efsane kadroda yer almak olduğunu söyledi.

İha
00:00 - 20/09/2010 Pazartesi
Güncelleme: 12:41 - 20/09/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Son mohikan Engin Baytar
Son mohikan Engin Baytar

Engin Baytar, Trabzon Dergisi'ne verdiği röportajda, koluna yaptırdığı dövme ile Trabzonspor'da son savaşçı, son mohikan gibi kahramanlık hikayesi yazmayı hedeflediğini açıkladı. Bir an önce formasına kavuşmak isteyen başarılı oyuncu, sahalara döneceği günü iple çekiyor.


"LİVERPOOL'A ELENSEK BİLE BİR DEVE KAFA TUTABİLECEĞİMİZİ KANITLADIK'

Geçen sezonun başlangıcının kendisi açısından iyi olmadığını belirten Engin Baytar, "Geçen sezonun başlangıcı iyi değildi. Benim adıma bir kadro dışı kalma olayı vardı. Kasımpaşa maçında oynamama rağmen müsabaka sonrası alt yazıda kadro dışı kaldığımı okudum. O dönem takımdan ayrılmayı düşündüm. Kesin kararlıydım. Beni transfer etmek isteyen kulüpler de vardı. Tam o sıra takımın başına Hugo Broos'un yerine Şenol Güneş geldi. Zaten ne olduysa bu değişim sonrası oldu. Şenol Güneş'in beni kazanma isteği,

fikirlerimin değişmesini ve tekrar takıma geri dönmemi sağladı. Şenol hoca ile başarıyı aradık ve neticesinde Türkiye Kupası'nı kazandık. Fenerbahçe'yi şampiyonluktan ettik, sonrasında Süper Kupa'yı kazandık. Baktığımızda kısa bir zaman içinde iki kupa birden kazanmayı başardık. Üstelik Süper Kupa ilk kez kazanıldı. Bursaspor ile oynanan maç öncesi sakatlandım. Bbu nedenle hem Bursaspor hem de Liverpool maçlarında forma giyemedim. Liverpool'a elensek bile bir deve kafa tutabileceğimizi kanıtladık. Bunu tüm

dünyaya gösterdik" dedi.


"TRABZONLU OLMAYIP DA YÜREĞİNİ SAHAYA KOYAN ÇOK ARKADAŞIMIZ VAR"

Sezona Süper Kupa ile başladıklarını belirten Engin, "Sezon sonunda iki kupa daha almak istiyoruz. Ben de yakında formama kavuşmak istiyorum. İnşallah alacağımız bu kupalara katkıda bulunurum. Takım olarak Trabzonspor'un bugüne kadar elde etmediği başarıları elde etmek, tarihe geçmek istiyoruz. Bir Trabzonlu ve Trabzonspor'lu olarak bu sorumluluğu almak tabi ki gerekiyor. O formanın içindeki duyguları Trabzonlu olmayanlara yansıtmak önemli. Trabzonlu olmayıp da yüreğini sahaya koyan çok arkadaşımız var.

Geçen sezon başlayan çıkış bu sezon da kendini belli etti. Büyük bir takımız. Oynanan futbola baktığınızda en hoş en göze batan futbolu biz sahaya yansıtıyoruz. Manisaspor ile oynadığımız maçın sonucu bizler için sürpriz oldu. Beklemediğimiz bir durumdu. Bu maçta görünen eksiklerimizi giderip güzel futbolumuzu tekrar oynayarak bunu sezon sonuna kadar devam ettirmek gerek" diye konuştu.


"BARCELONA MODELİ GİBİ DEĞİL ESKİ TRABZONSPOR GİBİ OYNUYORUZ"

Bordo-mavili futbolcu, Şenol Güneş ile birlikte çabuk oynayan, sürekli hücumu düşünen bir takım olduklarını ifade ederek, "İleride baskı yapıp, açık futbol oynamamız bizim en büyük silahımız. Dişli takımlar bile bizden çekiniyorlar. Ayrıca Barcelona modeli dediğimiz model eski Trabzonspor modelidir. Eski Trabzonspor gibi oynuyoruz demek bizim için daha iyi. Çünkü o model Barcelona modelinden de iyi" dedi


"BU SEZON ŞAMPİYON OLACAĞIMIZDAN EMİNİM"

Trabzonspor'un bu sezon şampiyon olacağına emin olduğunu iddia eden Engin Baytar, "Dışarıdan takip ederken, Trabzonspor'un yenildiği maçlarda üzülüyordum. Şampiyonluğu nelerin engellediğini düşünüyordum. Bir kısmetsizlik, bir uğursuzluk vardı kulübün üzerinde. Bu sezon inanıyorum ki bu hasret bitecek. Tek ben değil bütün takım inanıyor. Herkes aynı şeyleri konuşuyor. Gözlerine baktığınızda bunu isteyerek söylediklerini anlıyoruz. Yanındakine bu arzuyu ve hırsı hissettiriyor. Bu sezon şampiyon

olacağımızdan eminim" ifadelerini kullandı.


"ŞENOL HOCA MİLLİ TAKIM HAKKINDA KONUŞMAMI İSTEMİYOR"

Milli Takım ile ilgili konuşmak istemediğini belirten Engin, "Teknik direktörümüz Şenol Güneş de Milli Takım hakkında konuşmamı istemiyor. Milli Takımı, Avrupa Şampiyonaları'nda ve Dünya Kupaları'nda görmek istiyoruz. Eğer seçilirsem seve seve formamı terletmek isterim" dedi.


"
SON SAVAŞCI, SON MOHİKAN GİBİ"

Kolundaki dövmenin anlamını açıklayan Engin Baytar, "Son savaşçı, son mohikan gibi bir kahramanlık duygusu içeriyor. İnsanın içinde kendisini hırslandıran bir şey olur, gücü bittiğinde tetikleyici olur. Buda öyle bir şey" şeklinde konuştu.


"EFSANE KADRONUN EN SON TEMSİLCİSİ OLMAK İSTİYORUM"

Gelecekle ilgili olarak kariyer planlamasında futboldan kopmayacağını belirten Engin Baytar, "Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamak istiyorum. Avrupa'da başarılı olup zamanı gelince de futbolu bırakacağım. Ama futboldan kopmayı düşünmüyorum. Bıraktıktan sonra futbolu içinde kalıp. Allah kısmet ederse Trabzonspor ya da başka bir kulüpte teknik adam ya da menajer olarak çalışmak istiyorum. En büyük hayalimden biri efsane kadronun son temsilcisi olmak. Birinin bu kötü gidişe dur demesi gerek" dedi.


"ONUR'U KIZDIRMAKTAN HOŞLANIYORUM"

Futbol dışında daha çok kaleci Onur'la muhabbet etmekten ve onu kızdırmak hoşlandığını söyleyen Engin Baytar, "Yeri geliyor o da beni kızdırıyor. Aramızda iyi bir diyalog var. Her zaman büyüklerimle daha çok zaman geçirmeyi seviyorum. Çünkü onların yaşadıkları tecrübeleri bana aktaracaklarına inanıyorum. Geri kalan zamanım Boztepe'de geçiyor. Küçüklüğüm de burada geçtiği için hep o günleri hatırlıyorum. Boztepe biraz değişti, şimdi ki gençlere çok üzülüyorum. Öğle saatlerinde bile oynayan çocukgöremiyorum dışarıda. Biz duvara kale çizer yolun ortasında top oynardık. Şimdiki gençler eve kapanıyor" şeklinde konuştu.

14 yıl önce