|

Spartak, F.Bahçe'ye minnettar

Rus yönetici Dimitri Popov, “Emenike'yi uzun süre takip ettik. Ancak F.Bahçe bizden önce davranıp anlaşmış. Sonra bize haber gönderdiler. Biz de hemen aldık. Onun performansını gördükçe Fenerbahçe'ye teşekkür ediyoruz” dedi

00:00 - 23/11/2011 Çarşamba
Güncelleme: 01:25 - 23/11/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Spartak, F.Bahçe'ye minnettar
Spartak, F.Bahçe'ye minnettar

F.Bahçe'den Spartak Moskova'ya 10 milyon euroya transfer olan Nijeryalı Emanuel Emenike, fiyatını 3 ayda ikiye katladı. Moskova derbisinde Lokomotiv'e 2 gol atan Emenike, Zenit ve Kazan gibi zengin kulüpleri peşinden koşturuyor. Spartaklı yönetici Dimitri Popov, fiyatı 20 milyon euroya çıkan Emenike için F.Bahçe'ye nasıl minnet duyduklarını belirterek, “Emenike'yi uzun süre takip ettik. Valeri Karpin (Sportif Direktör) canlı izledi. Bir oyuncuya 10 milyon euroyu öyle kolay veremezsiniz. Emenike için Karabük'e nisan sonunda teklif yaptık. Bize Emenike'nin F.Bahçe ile ön sözleşme yaptığını ve bu transferde artık kendilerinin yetkisinin bulunmadığını bildirdiler” dedi.


Bizim en kolay transferimiz oldu

Bunun üzerine Emenike'nin menajerliğini yapan Belsaid'in önerdiği Bangura'yı (Bursalı futbolcu) izlemeye aldıklarını belirten Popov, “Sonraki dönemde F.Bahçe Emenike'yi istediğimizi öğrenmiş olacak ki, onu satın almak isteyip, istemediğimizi sordu. İnanın bu transfer sadece bir gün içinde bitti. Hayatımda yaptığımız en kolay transferdi. Bize Emenike'yi gönderdiği için F.Bahçe'ye teşekkür ediyoruz. Ondan çok büyük beklentilerimiz var. 10 milyona aldık ama onun şu anki değeri 20 milyon eurodan az değil” şeklinde konuştu. Bu arada Emenike'nin Moskova derbisinde attığı golden sonra twittera F.Bahçeli taraftarlardan isyan mesajları düştü.



12 yıl önce