|

Tek hedef galibiyet

Macaristan karşısında kazanmaktan başka çaresi olmayan ay-yıldızlılarda bir galibiyet bizi tekrar potaya sokacak. Saat 20.30'daki karşılaşmada dualar Millilerle; bir gözümüz de Hollanda'da olacak

.
00:00 - 26/03/2013 Salı
Güncelleme: 23:35 - 25/03/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Tek hedef galibiyet
Tek hedef galibiyet

A Milli Takım, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 6. maçında bugün deplasmanda 3-1 kaybettiği Macaristan'ı konuk edecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetecek. Cuma günü Andorra'yı yenerek milli araya galibiyetle başlayan Milliler, asıl sınavı bugün Macaristan önünde verecek. Grupta oynadığı 5 maçta 2 galibiyet, 3 yenilgi sonrası 6 puan toplayan ay-yıldızlılar, 4. sırada bulunuyor. Macaristan'ın ise 5 maçta 3 galibiyet, bir beraberlik, bir yenilgiyle 10 puanı var ve gol averajıyla 2. sırada. Gruptaki 5. maçta Macaristan-Romanya beraberliğiyle grupta şans yüzüne gülen Milliler, Macaristan'ı yenip milli haftanın en karlı takımı olmaya çalışacak. Türkiye, Hollanda'daki Romanya mücadelesinde de Hollanda'nın puan kaybını bekleyecek.

CEZASI BİTEN HAMİT DÖNÜYOR

A Milli Takım'daki kaledeki Onur-Volkan değişikliği dışında Sercan'ın yerine de Hamit Altıntop forma giyecek. Cezası nedeniyle Andorra maçında yer almayan Hamit, Macaristan karşısında ilk 11'de sahaya çıkacak.

Kalede görev Volkan'ın

Andorra maçı öncesinde sakatlığı nedeniyle ilk 11'e alınmayan Volkan Demirel, bugün eldivenleri teslim alıyor. Andorra maçında 100. resmi maçına çıkan Onur, Macaristan karşısında kulü-bede olacak; kalede Vol-kan görev yapacak.

Milliler'in 6 puan stresi

Andorra maçıyla milli haftaya galibiyetle başlayan A Milli Takım'da 6 puan stresi mevcut. Türkiye, 2000 yılından bu yana (2002 Dünya Kupası elemelerinden itibaren) iki maç arka arkaya yaptığı Dünya Kupası elemelerinde 2005 Mart ayı dışında 6 puan toplayamadı. 14 kez bir hafta içinde 2 maç yapan Milliler, sadece 1 kez 6 puan toplaya-bildi. (Türkiye-Arnavutluk: 2-0, Gürcistan-Türkiye: 2-5)

Kazanmaktan başka çare yok
Macaristan karşısında tek düşüncelerinin galibiyet olduğunu söyleyen A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Aybaba ve Kocaman'a da cevap verdi

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Macaristan maçı öncesinde Selçuk İnan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Avcı, toplantıda F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba'ya cevap verdi. Aybaba'nın İbrahim Toraman serzenişi için 'Macaristan takımının analizini yapar-sanız Gökhan Zan'ın neden çağır-dığımı görürsünüz' diyen Avcı, Koca-man'ın maç iptaliyle ilgili söylemleri için 'FIFA müsade etmedi biz istemedik gibi yansıdı. Herkes milli takıma yardım etmeli' yorumunu yaptı. Maç değerlendirmesine geçen tecrübeli teknik adam, kazanmaktan başka bir şey düşünmedik-lerini belirtti. Avcı, 'Oyuncular her şeyin farkında. Macaristan maçında teknik ve taktiğin dışında, oyuncuların beraber hareket etmeleri önemli. Bunu sergiliyorlar. Benim ricam, taraftarların takımı desteklemeleri. İki maçta 6 puanı cebimize koyup bu yarışı sonuna kadar kovalamak istiyoruz' şeklinde sözlerini tamamladı.

SELÇUK: Maçın öneminin farkındayız

Avcı ile birlikte toplantıya katılan Selçuk İnan, Macaristan maçının ne kadar önemli olduğunu bildiklerini dile getirdi. Takımda tek konuşulan şeyin Macaristan maçı olduğunu kaydeden Selçuk, 'Andorra mücadelesi sadece 3 puan için önemliydi ancak bu kez durum farklı. Belki de tarihimizin en önemli maçına çıkıyoruz. Teknik ekip ve oyuncular olarak hazırız. Herkesin birlik beraberliği üst düzeyde. Taraftarların yoğun desteğine ihtiyacımız var' dedi.

Macaristan'ın hocası rahat

Macaristan Milli Takımı, dün İstanbul'a gelirken akşam maçın oynanacağı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda idman yap-tı. Macaristan Teknik Direktörü Sandor Egervari, idman öncesi düzenlediği basın toplantısında maçın denk güçlerin mücadelesi olacağını belirterek, 'Maça 6 puanlık bir karşılaşma olarak bakıyoruz. Türkiye'nin galip gelme zorunluluğu var ama bizim öyle bir zorunluluğumuz yok' dedi. Bu arada Macaristan kafilesindre bir psikoloğun görev yapması dikkat çekti.


11 yıl önce