|

Trabzonspor fırsat tepti

Trabzonspor kendi sahasında Gençlerbirliği karşısında iki kez öne geçmesine rağmen 2-2 berabere kaldı; ligde zirve yarışında önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Bordo-mavililerin gollerini Novak ve Sörloth atarken Başkent ekibine bu sezon ilk puanı getiren sayılar Stancu ile Sessegnon’dan geldi.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 16/09/2019 Pazartesi
Güncelleme: 05:05 - 16/09/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Trabzonspor 2-2 Gençlerbirliği
Trabzonspor 2-2 Gençlerbirliği

Süper Lig’in 4. haftasında Trabzonspor, Gençlerbirliği karşısında iki kez öne geçtiği maçta sahadan 1 puanla ayrıldı: 2-2. Abdulkadir Ömür, Ekuban, Onazi ve Yusuf Sarı’nın sakatlıkları nedeniyle yer almadığı bordo-mavili takım kadro ve oyun anlayışında değişikliğe gitti. İki takım da açık futbol oynamayı tercih ederken maçın ilk tehlikeli atağını Trabzonspor, yaptı. 10. dakikada Sosa’nın vuruşunda kaleci Ertaç topu kornere çeldi. Oyunda ağırlığını hissettiren Trabzonspor, 17. dakikada Pereira’nın sağdan ortasında Novak’ın kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. 43’de Gençlerbirliği Stancu ile beraberliği yakaladı ve devre 1-1 sona erdi. Trabzonspor, 55. dakikada Nwakaeme’nin düşürülmesiyle penaltı kazandı. Atışı kullanan Sörloth, skoru 2-1 yaptı. Trabzonspor öne geçtikten sonra savunma güvenliğini düşünürken ani ataklarda yakaladığı net pozisyonları Sörloth ile değerlendiremedi. Enerjisinin büyük bölümünü rakibi karşılamak için harcayan Trabzonspor, hücuma çıkarken kaptırdığı toplarda kalesinde tehlike yaşadı ve 84’de Sessegnon’un ayağından kalesinde golü gördü: 2-2.

4 maçta 3 beraberlik

Sahasında G.Birliği ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, 4. hafta sonunda 3. beraberliğini aldı. Bordo-mavililer, 2 puan kaybetmesine karşın yenilmezlik serisini sürdürdü. En son geçen sezonun 22. haftasında Alanyaspor’a sahasında 2-0 yenilen Trabzonspor, son 15 lig maçında 10 galibiyet, 5 beraberlik aldı ve yenilmezlik serisini de 16 maça çıkardı. G.Birliği ise ilk puanını kazandı.


  • Kaybettiğimiz iki puan için çok üzgünüz

  • Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, 2 puan kaybettiklerini ve üzgün olduklarını söyledi. 2 kez öne geçmelerine rağmen skoru koruyamadıklarını kaydeden Karaman, “Kaybettiğimiz 2 puan var, onun adına üzgünüm. Gelen taraftarımıza galibiyet hediye etmek isterdik. Camiamızın ihtiyacı olan 3 puan olacaktı. 2 kez öne geçmemize rağmen skoru koruyamadık. Zaman zaman yorulduğumuz durumlarda oyunu daha çok tutabilecek tecrübeli oyuncularımız vardı ama maalesef bunu başaramadık. Şartlar ne olursa olsun kazanmayı düşündüğümüz bir müsabakaydı. Evet, eksiklerimiz var. Özellikle hücum hattında kaybettiğimiz oyuncularımız var. En azından bize puan kaybettirecek golü yememeliydik ama bunu başaramadık” diye konuştu. Tecrübeli çalıştırıcı, G.Birliği’nin 2. golü öncesi Sturridge’ye faul olup olmadığına yönelik soruya, “Ekranda birkaç kez izledim. Benim baktığım pencereden faul var. Eminim ki ilgili kurumlarda bunlar izleniyor ve yorumlanacak” yanıtını verdi. Karaman, maçta sakatlanan Fernandes’in kasığıyla ilgili bir sorun olduğunu ve kesin durumunun bugün netleşeceğini de belirterek, “Allah beterinden korusun. İnşallah bundan sonraki dönemlerde böyle sakatlık yaşamayız. Artık canımızı sıkmaya başladı” dedi.
  • Novak’ın anlamlı gol sevinci
  • Trabzonspor’da ilk golü atan Filip Novak’ın gol sevincinde sakatlık yaşayan Caleb Ekuban, Abdulkadir Ömür ve Yusuf Sarı unutulmadı. Çekyalı oyuncu bu futbolcuların adlarının yazdığı formayı arkadaşlarıyla açarak gol sevinci yaşadı. 43. dakikada bu kez de Fernandes’in sakatlanarak çıkması takımda moralleri bozdu.
  • Sturridge ilk kez forma giydi
  • Trabzonspor’un kadrosuna kattığı İngiliz futbolcu Daniel Sturridge, ilk kez bordo-mavili formayı giydi. Sturridge, 70. dakikada Avdijaj’ın yerine oyuna girerek ilk maçına çıktı. 86’da Abdulkadir Parmak’ın yerine oyuna giren Fıratcan Üzüm de ilk kez Trabzonspor formasını giydi.
  • Doğan’dan hakemlere tepki
  • Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, G.Birliği maç sonrası hakem Mete Kalkavan ve VAR hakemlerine Twitter’dan tepki gösterdi. Doğan, “Mazeretlere sığınmadan söylüyorum! Rakibin golünden önce şu faulü vermeyen Kalkavan ve VAR’daki hakemler! Sizin Trabzonspor ile derdiniz nedir? Bu VAR niye var! Bu VAR, Trabzonspor olunca niye yok oluyor! Bir takımım kaderiyle oynama hakkını size kim veriyor? Yazıklar olsun be!” ifadelerini kullandı.


#Trabzonspor
#Gençlerbirliği
#Ünal Karaman
#Filip Novak
#Bogdan Stancu
5 yıl önce
default-profile-img