|

UEFA'dan Diyarbakır'a müjde

Cihan
00:00 - 8/08/2008 Cuma
Güncelleme: 12:54 - 8/08/2008 Cuma
Yeni Şafak
UEFA'dan Diyarbakır'a müjde
UEFA'dan Diyarbakır'a müjde

Diyarbakırspor'un eski futbolcusu Borislav Mikiç'in alacağını ödemediği gerekçesiyle lige eksi 6 puanla başlama endişesi sona erdi. Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Adnan Öktüren, Çin'de yapılan UEFA toplantısında UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in girişimleriyle 6 puanlarının silinmemesi yönünde karar alındığını söyledi. Diyarbakırspor Kulübü yönetim kurulu üyeleriyle Diyarbakırspor Gaffar Okkan Tesisleri'nde basın açıklaması yapan Başkan Öktüren, çok sıkıntılı bir süreci yönetim kurulu üyelerinin fedakarlığıyla atlattıklarını söyledi.


FIFA Disiplin Komitesi'nce eski yabancı futbolcuları Borislav Mikiç'e olan borçların tamamen kapatılması nedeniyle uygulamaya konulması beklenen 6 puan indirme cezasından vazgeçildiğini anlatan Öktüren, "Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte parayı bulduk ve ödedik. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in girişimlerde bulunması için kendisiyle görüştük. Türkiye'de bugüne kadar görülmeyen bir durumla karşı karşıya kaldığımızı söyledik. Kendileri yardımcı oldu ve 6 puan cezasının uygulanmasından vazgeçildi." diye konuştu.


Bu gelişme ile Borislav Mikiç dosyasının FIFA'da tamamen kapatıldığı anlatan Öktüren, eski futbolcularından Redi Jupi ile süren ödeme sorununun devam ettiğini ancak bu futbolcuya yakında ödeme yapacaklarını söyledi. Öktüren, TOBB'un kendilerine yapacağı belirtilen 300 bin YTL yardımın Diyarbakır Valiliği aracılığıyla kendilerine ödeneceğini fakat şuana kadar paranın hesaplarına yatırılmadığını kaydetti.



16 yıl önce