|

UEFA'dan ırkçılığa taviz yok

UEFA Başkanı Michel Platini, EURO 2012'de tribünlerde yaşanabilecek herhangi bir ırkçılık olayında maçın tatil edilebileceğini açıkladı, 'Ancak bunu oyuncu değil hakem yapmalı' dedi

00:00 - 7/06/2012 Perşembe
Güncelleme: 02:43 - 7/06/2012 Perşembe
Yeni Şafak
UEFA'dan ırkçılığa taviz yok
UEFA'dan ırkçılığa taviz yok

2012 Avrupa Şampiyonası'na 1 gün kala heyecan artarken finale gölge düşecek olayların önlenmesi için yoğun çaba sarfediliyor. İtalyan oyuncu Balotelli'nin ırkçılığa maruz kalması halinde oyunu bırakacağını söylemesi üzerine görüşlerini aktaran UEFA Başkanı Michel Platini, oyunculara yönelik oluşabilecek ırkçı saldırılara karşı hakemlerin maçı geçici olarak veya tamamen tatil etmesi gerektiğini belirtti. İtalyan yıldızı da uyaran UEFA Başkanı, 'Bu tip bir durum karşısında hakem oyunu durdurursa bunu kesinlikle destekleriz. Ama bir oyuncunun böyle bir şey yapması doğru değil. Kararı hakem almalı' ifadesini kullandı. Oyunu durdurup durdurmamanın hakemlerin elinde olacağını belirten Platini, 'Hakemlere gereken tavsiyeleri verdik. Onlar bir problem oluşursa oyunu durdurabilirler fakat ben yapamam. 90 dakika boyunca maç benim değil hakemin kontrolünde olacak ve biz daima hakemlerimiz destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.


Açılış maçı İspanyol Velasco Carballo'nun

UEFA, EURO 2012'nin ilk 4 maçının hakemlerini belirledi. İspanyol Carlos Velasco Carballo, Polonya ve Yunanistan arasındaki açılış maçını yönetecek. Aynı tarihteki, Rusya-Çek Cumhuriyeti karşılaşmasının hakemi ise İngiliz Howard Webb. 9 Haziranda'ki Hollanda-Danimarka mücadelesinde Sloven Damir Skomina, Almanya-Portekiz maçında ise Fransız Stephane Lannoy düdük çalacak.


12 yıl önce