|

Uğurcan’ın milli yükselişi

Devre arasında Onur ve Esteban ile yolların ayrılmasının ardından birinci kaleci konumuna geçen Uğurcan Çakır, gönderilen oyunculardan daha az gol yiyip gösterdiği performansla milli takıma kadar yükselme başarısı gösterdi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:50 - 20/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Trabzonspor'un kalecisi Uğurcan Çakır,
Trabzonspor'un kalecisi Uğurcan Çakır,

Süper Lig’de 43 puanla 4. sırada yer alarak Avrupa kupalarına katılma hedefini kovalayan Trabzonspor’da, kaleci Uğurcan Çakır, performansıyla güven verdi.

Devre arasında Onur Recep Kıvrak ve Esteban Alvarado ile yollarını ayıran, transfer yasağının da etkisiyle kalesini genç file bekçilerine teslim eden Karadeniz ekibi, merakla ne olacağı beklenen bu mevkide sorun yaşamadı.

Bordo-mavili takımla ilk maçını 2015-16 sezonunda Türkiye Kupası maçında oynayan, geçtiğimiz sezon ise 6 kez Süper Lig’de kaleyi koruyan Uğurcan, bu sezon ise tüm kulvarlarda 17 maçta forma giyerek ortaya koyduğu performansla 22 yaşında ilk kez A Milli Futbol Takımı’nın kampına davet edildi. Uğurcan, geçmiş dönemde milli takımda U19, U20 ve U21 Milli takımlarında forma giymişti.

ONUR’DAN DAHA AZ GOL YEDİ

Trabzonspor, Onur Kıvrak’ın görev yaptığı ilk 12 lig maçında 18 gol kalesinde görürken maç başına 1,5 gol ortalamasıyla söz konusu dönemdeki karşılaşmalarını tamamladı.

Uğurcan Çakır ise görev yaptığı 12 lig maçında 13 gol yerken maç başına 1,08 ortalama yakalama başarısı gösterdi. Bordo-mavililerde Uğurcan Çakır 4 maçta kalesini gole kapatırken Onur Recep Kıvrak 2 maçta rakiplerine gol şansı vermemişti. Trabzonspor, Uğurcan Çakır’ın kaleyi koruduğu 12 maçın 8’inde sahadan galibiyet, 3’ünden beraberlikle ayrılırken sadece 1 maçta mağlup oldu, 27 puanı hanesine yazdırdı.

  • Ekuban’a 3 yıllık imza
  • Trabzonspor yönetimi, yeni sezon planlaması doğrultusunda çalışmalarına şimdiden başladı. Bu doğrultuda ilk hamleyi Caleb Ekuban ile yapmayı planlayan bordo-mavili yönetim, Ganalı futbolcu ile önümüzdeki hafta masaya oturacak. Satış opsiyonu Trabzonspor’da bulunan Ekuban’ı 1 milyon Euro’ya kadrosuna katacak olan Karadeniz ekibi oyuncuyla 1 yıl opsiyonlu 3 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.
#Uğurcan Çakır
#Trabzonspor
#Onur Kıvrak
5 yıl önce
default-profile-img