|

Yeniler farkını gösterdi

F.Bahçe, sezon başında yaptığı transferlerin meyvesini toplamaya başladı. Bu sezonki 10 golün 8'ine imzasını atan yeniler, sarı-lacivertlileri zirveye taşıdı. Teknik direktör Pereira da halefleri İsmail Kartal ve Ersun Yanal'ı geride bıraktı.

Yeni Şafak
04:00 - 15/09/2015 Salı
Güncelleme: 03:36 - 15/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Yaz transfer döneminin en hareketli takımlarından olan Fenerbahçe, yaptığı transferlerin meyvesini 4. haftadan toplamaya başladı. Kadrosuna kattığı 11 futbolcuyla sezona başlayan sarı-lacivertlilerin ligde attığı 10 golün 8'ini yeni transferleri kaydetti. Avrupa'da ve ligde 4'er maça çıkan Fenerbahçe, rakip fileleri 10 kez havalandırdı. Bu gollerin 8'i yeni transferler Fernandao (3), Nani (2), Van Persie (2) ve De Souza'dan geldi. Diğer gollerden birini transferin son günlerinde takımdan ayrılan Moussa Sow atarken, diğer golü Atromitos'un kalecisi Gorbunov kendi kalesine gönderdi. Sezonun en flaş transferlerinden Nani ise attığı iki golün yanında yaptığı 2 asistle de farkını ortaya koydu.



VİTOR PEREİRA ESKİ HOCALARI SOLLADI


Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira, Süper Lig'in ilk 4 haftasında gösterdiği performansla sarı-lacivertlileri geçtiğimiz iki sezonda çalıştıran İsmail Kartal ile Ersun Yanal'ı geride bıraktı. Pereira'nın takımı, 4 haftada 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek 10 puan toplarken, Portekizli çalıştırıcı da Fenerbahçe'nin kendisinden önceki son iki teknik direktörünü geçmeyi başardı. Sarı-lacivertliler, Yanal'la şampiyon olduğu 2013-14 sezonunda ilk 4 haftada 9 puan toplarken İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'si geçen sezon 4 maçta 7 puan alabildi.



Pereira: Kazanmak önemliydi


F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Kasımpaşa galibiyeti sonrasında soyunma odasında oyuncularını tebrik etti. Takım olarak iyi mücade ettiklerini belirten Portekizli teknik adam, “Sahada gerçek takım ruhunu herkese gösterdiniz. Bu zor şartlar altında çok iyi mücadele ettiniz, kazanmanız önemliydi, çok önemli bir 3 puan aldık" dedi.



Bruno Alves sevinci


Avrupa Ligi'ndeki Molde maçı hazırlıklarına başlayan Fenerbahçe'de sakatlığı nedeniyle 3 maçtır forma giyemeyen Bruno Alves'in takımla çalışması teknik heyetin yüzünü güldürdü. Diğer sakatlardan Diego'nun kasığında yırtık olduğu bildirilirken, Kadlec'in ise elmacık kemiğinde doku zedelenmesi olduğu açıklandı.



Topuz UEFA kadrosunda yok

F.Bahçe'de UEFA Avrupa Ligi kadrosunun son şekli belli oldu. Teknik direktör Vitor Pereira, kadro seçiminde herhangi bir sürprize imza atmazken, Mehmet Topuz kadroya alınmadı. UEFA'nın sınırsız kontenjandan yararlanan Pereira, Ramazan Civelek, Caner Koca, Erten Ersu ve Savaş Polat gibi genç isimlere de kadroda yer verdi.


#Pereira
#Fenerbahçe
#Avrupa Ligi
9 yıl önce