|

Yönetimle sorunlarını çöz de gel

Samet Aybaba, tesislerde görüştüğü Portekizli yıldıza yol gösterdi. Kendisine karşı önyargısının bulunmadığını ifade eden Aybaba, 'Sorun benimle değil, yönetimle senin aranda. Problemi çözersen takımla çalışırsın' dedi

Süleyman Hatısaru
00:00 - 29/07/2012 Pazar
Güncelleme: 02:08 - 29/07/2012 Pazar
Yeni Şafak
Yönetimle sorunlarını çöz de gel
Yönetimle sorunlarını çöz de gel

Beşiktaş'ta teknik direktör Samet Aybaba, yönetimin ücretinde indirim yapmadığı için kadro dışı bıraktığı Ricardo Quaresma'ya 'Yönetimle sorunları çöz de gel' diyerek yeşil ışık yaktı. İletişim kopukluğundan ortaya çıkan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde bir araya gelen Aybaba ve Quaresma, uzun bir süre dertleşti. Daha önce basına, 'Samet Aybaba'yı ben tanımıyorum. O beni nereden tanıyor ki hemen istemediğini söylüyor' açıklamalarında bulunan Quaresma, bu kez sıkıntılarını direkt olarak hocasına anlattı. Quaresma'ya karşı bir önyargısının bulunmadığını ifade eden Aybaba'nın, 'Benim seninle ilgili hiçbir önyargım ve problemin yok. Sorun yönetim ile senin aranda. Biliyorsun kulüp olarak ekonomik anlamda oldukça sıkıntılı bir durumdayız. Yönetim yıllık ücretinde indirim istiyor. İki taraf anlaşırsanız, sorun ortadan kalkar. Gelir takımla birlikte çalışırsın' ifadelerini kullandığı belirtildi.

STRESLİ GÜNLER GEÇİRİYORUM

Zor günler geçirdiğini belirten Quaresma, 'Sıkıntılı bir süreçten geçiyorum. Yoğun stres altındayım. Açıklamalarımda biraz ileri gittiğim için özür dilerim' şeklinde hatasını kabul ettiği belirtildi. Yönetimle yaşadığı kriz hakkında ise bu konuda menajerlerinin görüşmelerde bulunduğunu belirten Portekizli futbolcunun, 'Takımımı ve taraftarı çok özledim. Bir an önce formama kavuşmak istiyorum. Bunun için de gayret sarfediyorum' şeklinde konuştu.



Basketbol Bayan Şubesi de kapanıyor mu?

Beşiktaş'ta yaşanın ekonomik sıkıntı şubelerinin diken üstünde durmasına neden oluyor. Daha önce erkek basketbol şubesine sponsor bulamadıkları için küçülmeye giden siyah-beyazlılarda bayan şubesi için de tehlike çanları çalıyor. Bayan basketbol takımı için dört bir yanda sponsor arayan yönetimin, yıllık maliyeti 2 milyon doları bulan bu şubeyi maddi destekçi bulamadığı takdirde kapatmayı düşündüğü

öğrenildi.


Fernandes'in gelişi Pazartesi'ye kaldı

Siyah-beyazlıların orta sahadaki Portekizli yıldızı Manuel Fernandes'in ülkesinden dönüşü gecikiyor. Evini ve eşyalarını toplamak için teknik heyetten izin alarak ülkesine giden Portekizli yıldız, özel işlerinin uzadığını belirterek gelişinin Pazartesi gününe sarkacağını bildirdi. Fernandes'in bu tavrının teknik heyeti huzursuz ettiği ifade edildi.


McGregor ve Escude ilk kez takımla çalıştı

Beşiktaş, 20 günlük Avusturya kampı sonrası verilen 2 günlük iznin ardından çalışmalarına yeniden başladı. Teknik direktör Samet Aybaba yönetimindeki antrenmanda futbolcular, kanat ortalarından gol çalışması yaptı. Yeni transferler McGregor ve Escude de takımla ilk çalışmalarına çıktı. Kadrodan çıkarılan gençler idmana alınmadı.


Necip Uysal'ın yeri de tehlikede

Teknik direktör Samet Aybaba'nın raporu doğrultusunda gönderilmesi belirlenen futbolculara karar tek tek tebliğ edilirken, orta sahanın önemli isimlerinden Necip Uysal'ın da durumu kritik. Aybaba'nın yönetime orta sahaya bir takviye yapılması halinde genç futbolcunun da kiralık olarak bir başka takıma gönderilmesini istediği iddia edildi.


12 yıl önce