|

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedi nerede?

2 Ekim tarihinden itibaren haber alınamayan ve Suudi Arabistan tarafından da resmi olarak öldüğü doğrulanan Cemal Kaşıkçı’nın cesedi aranıyor. Kaşıkçı’nın cesedinin nerede olduğu henüz belli değilken sosyal medya üzerinden binlerce vatandaş #WhereIsTheBody etiketi ile Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin nerede olduğunu sorguladı. Suudi yetkiler ise konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yeni Şafak
10:31 - 20/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:44 - 20/10/2018 Cumartesi
Diğer
Cemal Kaşıkçı'nın cesedi aranıyor
Cemal Kaşıkçı'nın cesedi aranıyor

Cemal Kaşıkçı’nın cesedi nerede? Tüm dünya bu sorunun cevabını arıyor. Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldüğü Suudi Arabistan tarafından açıklandı. Bu son dakika gelişmesinin ardından herkes ise bir soruya odaklandı: Cemal Kaşıkçı nerede?

KAŞIKÇI'NIN CESEDİ NEREDE

Suudi Arabistan'ın Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin akıbetini açıklamaması sosyal medyanın da en fazla konuşulan konusu oldu. Çok sayıda kullanıcı yapılan resmi açıklama karşısında "Cemal Kaşıkçı'nın cesedi nerede" sorusunu yönelten paylaşımlar yaptı. İngilizce olarak açılan #WhereIsTheBody etiketine binlerce tweet atıldı.

POLİS ORMANDA CESET ARADI

Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı'nın cesedinin ne yapıldığını açıklamaması hem uluslararası hem Türkiye medyasında çıkan iddiaları da güçlendirdi. Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin 3 saat içinde parçalanıp bir yere gömüldüğü yönündeki haberler üzerine İstanbul'da polis ekipleri Belgrad Ormanlarında arama yapmıştı. Güvenlik kaynakları, Kaşıkçı'ya ait ceset parçalarını bulabilmek için Yalova'daki bir çiftlik üzerinde yoğunlaşıldığı bilgisini de medya ile paylaşmıştı.


Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul konsolosluğunda öldürülmesiyle ilişkili 18 Suudi vatandaşının gözaltına alındığını belirten Suudi Arabistan, Kaşıkçı'nın ölümünde parmağı olan herkesten hesap sorulacağını ve adalete teslim edileceğini de duyurdu. Suudi Arabistan'da yayımlanan kraliyet kararnamesiyle, Suudi Arabistan Genel İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri görevden alındı. Suudi Arabistan, üst düzey 3 istihbarat görevlisinin de görevden alındığını açıkladı.


#Cemal Kaşıkçı
#Cemal Kaşıkçı cesedi
5 yıl önce
default-profile-img